Qua voer en bijproducten, proberen wij, zoals elke duivenmelker wel eens iets anders, om opzoek tegaan naar het ideale voer/verzorgingssysteem.
*De duiven worden gewoon ruim gevoerd in een voerbak op de grond, en eventueel in de broedbak bijgevoerd als voorbereiding op een vlucht.
* De duiven krijgen gewoon de gehele week dezelfde mengeling.
Natuurlijk ziet de mengeling er in april veel lichter uit, dan bijvoorbeeld in juni.
*Als bijproducten maken we gebruik van, snoepzaad,pinda's,tovo,grit, pikkoek,,bak allerhande en mineralen (niks bijzonders dus).
* Zo'n 1 a 2 keer per week word het voer met wat olie vochtig gemaakt, en word er biergist,aan toegevoegd.
* Dagelijks krijgen de duiven een mengeling van: bak allerhande,grit,pikkoek,mineralen,maagkiezel
* In het water gaat 1 a 2 dagen per week De Fles van Teurlings, en 1 dag Multivitamine .
* Qua voer gebruiken we alleen maar voer uit de TQ lijn van de firma Teurlings.
*Ook de bijproducten zijn van de firma Teurlings.
* We hebben altijd alleen met de doffers gespeeld, maar na een geslaagde proef in 2012, word er vanaf dat moment dus met beide geslachten gespeeld.
* De duiven trainen 2 keer daags zo'n 1 á 1 1/2 uur.
*De overnacht duiven trainen tot half mei, nog maar 1 keer daags op verschillende tijdstippen (en kan ook wel eens een dag worden overgeslagen) dit om nog geen forme te krijgen.
* Vanaf half mei trainen alle oude duiven 2 keer daags samen, dat wil dus zeggen, zowel doffers en duivinnen, zowel programma als overnacht duiven.
* Zodra de jonge duiven goed wegtrekken, worden ook deze tegelijkertijd met de oude duiven losgelaten, en gaan ze dus 2 keer daags mee met de oude duiven, waardoor de oude duiven weer een "boost" krijgen, en nog weer beter gaan trainen.
* in 2017 zal er gekeken worden of het verscheel maakt om ze eens wat later te laten trainen, met het idee dat ze dan ook vliegen in de avond/schemer, zodat ze misschien op een vlucht ook wat makkelijker nog even door vliegen in de avond.
* duiven die (te lang) stilzitten tussen bijv. de overnachtvluchten in, worden zelf gelapt om ze in het ritme te houden.
* De overnachtvluchten speelden we altijd op weduwschap, maar in 2014 wat meer getest met het nestspel, zodat we tegenwoordig (bijna) alle duiven op het nest spelen..