Het begin

Hoe we aan de postduiven hobby zijn begonnen is een lang verhaal die ik in op een korte manier zal proberen te vertellen..

Samen met mijn moeder ging ik (Bart-Jan) naar een begravenis van een oom van mijn moeder, en omdat het niet naast de deur was reden we dus mee met een neef van mijn moeder. Omdat het een autorit van ruim 2 uur was, begonnen we wat te praten, al snel kwam ik met die oom op het onderwerp postduiven. Die neef was (en is nog steeds) namelijk duivenmelker. Ik had in die tijd al wel intresse in de hobby postduiven, mede door mijn werk, ik werkte toen in een diervoeders bedrijf, en had zodoende al wel contact met duivenmelkers. Na twee keer twee uur over duiven te hebben gesproken, en ik kenbaar had gemaakt misschien ook wel eens met die hobby te willen beginnen, ging ik samen met mijn moeder weer naar huis toe.

Twee weken later kwam ineens die neef op visite, en hij had een mand met jonge duiven bij zich voor mij, tja had wel eens gedacht over deze hobby, maar nooit zo concreet als het nu was, want had nu alwel jong duiven, maar nog niet eens een hok!!! Gelukkig had ik bij ons in het kippenhok een hokje waar een paar sierduiven in zaten, dus dat hokje werd beetje aangepast en de jonge duiven konden erin.

Mijn vader (Bernard) bood aan om te helpen met een nieuw duivenhok op de schuurzolder, maar verder was het mijn hobby, en moest ik het dus alleen doen. Zo gezegd zo gedaan, het hok werd gebouwd, de duiven verhuisden naar hun nieuwe verblijf, ik werd lid van een postduiven vereniging, nl. P.V. De Kerkduif uit Zoeterwoude, en nu kon het echt beginnen!!

Niet veel later had ik het postduivenvirus, thuis al overgedragen aan mijn ouders, die ook nieuwschierig waren hoelaat ze los zouden gaan, mee keken als ze moesten komen enzo..

Op een gegeven moment deed mijn vader net zoveel als ik bij de duiven, dus toen hebben we de naam waaronder we vlogen veranderd van Bart-Jan van den Bosch in Combinatie B en B-J van den Bosch.

Er werd daarna zelfs een ander hok gebouwd, de oude kippenschuur moest plaats maken voor ons nieuwe duivenhok. Een oude schaftkeet werd omgebouwd tot ons nieuwe duivenhok.

De naam Combinatie B en B-J van den Bosch werd daarna nog veranderd in Bernard van den Bosch, dit omdat ik het huis uit ging, en mijn vader in zijn eentje verder ging met de duiven. Toen ik na een jaar weer thuis kwam wonen, hebben we de naam weer veranderd in Comb. B-J & B v.d. Bosch. Vanaf seizoen 2018 zal deze combinatie uit elkaar gaan, en beide op eigen naam gaan vliegen. Dit omdat ik (Bart-Jan) samen met mijn vrouw een huis heb gekocht, waar ik ook de ruimte heb, om zelfstandig met duiven te spelen. 

Zo nu weet je hoe we aan deze hobby zijn begonnen, en hoe we het nu doen, hoop dat je even verder kijkt op onze site..

 

Groetjes Bernard en Bart-Jan van den Bosch

 

 

 

Klik hier voor het lezen van de reportage.
Klik hier voor het lezen van de reportage.