*** Seizoen 2016 ***

 

Losplaats: Peronne (na toer)

Afstand: 265.094 km.

 

In het laatste vluchtweekend van 2016, waren er nog 2 vluchten te vervliegen, te beginnen met Peronne voor de na toer duiven. Voor deze vlucht werden er door ons 31 duiven ingekorfd, die zaterdag ochtend om 10:25 uur konden beginnen aan de 265 kilometer naar huis toe.Het was om 13:30 uur, "de Papendrechtster" die als eerste op de spoednik zat, en daarmee als eerste weer in Gelderswoude was gearriveerd. Haar voorsprong op onze nummer twee bedroeg 2 minuutjes, om 13:32 uur klokken we de duif die de laatste weken, een abonnement had op de eerste plaats, namelijk "De Hertogin".Ook op 13:32 uur klokken we de "938" (jong uit onze 389, wat onze eerste duif was op de laatste Bergerac). Daarna kwamen de duiven gewoon goed naar huis, zodat we ook op deze laatste na toer vlucht, weer de gehele ploeg 's middags thuis hadden. 

 

Qua snelheden komen we gewoon tekort, dat is jammer, maar ook niet meer dan dat. Belangrijkste voor ons op de natoer is, dat de overnacht jongen wat ervaring opdoen. 

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging. 

Datum: 09-09-2016

Losplaats: Fontenay sur Eure

Afstand: 464.357 km.

 

Het seizoen 2016 werd afgesloten met de jonge duiven vlucht vanuit Fontenay. Onze 9 programma jongen werden donderdag ingekorfd, en zaterdagochtend om 09:00 uur konden ze beginnen aan deze vlucht van bijna 465 kilometer. Omdat deze duiven tegelijkertijd met de na toer duiven thuis kwam, was het opletten bij elke duif of hij groen knijpringetje (natoer) of een blauw knijprongetje (jonge duiven) omhad. Om iets na 14:30 uur viel het eerste blauwe ringetje op het hok, maar er klonk geen piep, dus snel het hok in, duif gepakt en nogmaals over de plank gehaald, zodat hij uiteindelijk om 14:33 werd geconstateerd. De eerste duif van vandaag is de "907" ( "Pitbull" x "Nasi"), De nummer 2 van vandaag is de "919" ("Gladiator" x "Bami" ) die om 14:41 over de antenne liep. De nummer 3 en 4 kwamen samen aan, maar omdat de "926" niet piepte, en dus ook handmatig nog een keer over de antenne moest worden gehaald, is de 3de plaats voor de "920" ( "Gladiator" x "Bami"). Daarna kwamen ook de andere 5 duiven gewoon naar huis, zodat we ook op deze laatste jongen duivenvlucht geen verliezen hebben geleden. 

 

In de vereniging beginnen we met plek 6, wat niet goed is maar ook niet slecht, iets waar we wel mee kunnen leven, maar we hadden er misschien wel iets meer van verwacht. De 922 alias "Incredibles Daughter" is het niet gelukt om duifkampioen jonge duiven te worden, maar is hierbij op de tweede plaats geëindigd. Nu zullen we het seizoen en de duiven gaan evalueren, en dan al langzaam plannen gaan maken voor 2017. Er volgt dus binnenkort nog een samenvatting van het seizoen 2016.

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging

Datum: 27-08-2016

Losplaats: Chimay (natoer)

Afstand: 228.562 km.

 

Het gehele seizoen heeft het weer al heel veel invloed op de lossingen, zo ook afgelopen weekend. Waar we uitkeken naar de nationale jonge duivenvlucht, ging daar al snel een streep doorheen, omdat deze vlucht werd uitgesteld naar volgende week, vanwege de verwachte tropische temperaturen op zaterdag. Gelukkig bleef de na toer vlucht nog wel gewoon doorgaan, wel werd hij iets ingekort, en werd het een andere losplaats. 9 Ervaren (oude) duiven werden door ons ingekorfd, en die konden zaterdagochtend om 10:15 beginnen aan deze 228 kilometer. De verwachting was dat de duiven tussen 13:15 en 13:20 moesten komen om een beetje leuk mee te doen. Rond 13:20 zagen we in de verte een duif (prachtig) aankomen, en zonder te twijfelen liet ze zich gelijk op de antenne vallen, zodat we de eerste duif klokken om 13:21 uur. Wederom is het "De Hertogin" die de eerste plek opeist, op nummer twee hoeven we niet lang te wachten, het is "De Papendrechtster" die we klokken om 13:24 uur, daarna valt er wel een gat naar nummer drie, want de derde word (pas) geklokt om 13:38 uur, en het is "Neeva2" die, die plek in neemt. De rest van de duiven kwam redelijk vlot naar huis, en we hebben gewoon genoten van de mooie aankomsten. Ook qua resultaat zijn we tevreden over deze vlucht, in de vereniging spelen we o.a. de plekken 2 en 3. Nog een week tegaan, met een natoer vlucht en de Nationale Jonge duivenvlucht, en dan zit het seizoen 2016 er ook weer op, en zullen we het gehele seizoen goed gaan evalueren, om dan na een (hele) korte rustperiode weer de plannen voor 2017 op papier te gaan zetten. 

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging.

 

 

Datum:20-08-2016

Losplaats:Quievrain

Afstand:195.321 km.

 

De natoer duiven stonden deze week in Quievrain, een vlucht van bijna 200 km. met een z-z-w wind, konden de duiven zaterdagochtend om 09:15 uur beginnen aan deze vlucht. Omdt de duiven de wind in de staart hadden, kon er rekening worden gehouden met hoge snelheden. om 11:14 kwamen er bij ons, 2 duiven tegelijkertijd aan, waardoor we om dat moment al wisten, dat dit geen top uitslag zou worden. En dat bleek ook wel, want we hadden voor een mooie uitslag toch wel zo'n 90 meter per minuut meer nodig gehad. Om 11:14:26, is het wederom "De Hertogin" die zich als eerste melde, op de voet gevolgd door een laat jong van 2015, nl. de "483" (zoon uit "De Groene" x " Sjaantje"), op onze 3de duif moeten we wachten tot 11:21uur, en het is de "838" een laat jong uit 2015 van onze kweekdoffer "De Zwet" x een leen duivin van J.v.d Zwet . 

 

Nogmaals, voor een mooie uitslag kwamen we gewoon snelheid tekort, maar dat had alleen een leuke extra geweest. We spelen de na toer vooral om de over nacht jongen, en de late overnacht jongen van vorig jaar ervaring te laten opdoen. Volgende week gaan de natoer duiven naar Peronne voor een vlucht van 265 kilometer.

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging 

 

 

Datum: 20-08-2016

Losplaats: Pont st. Maxcence

Afstand:338.883 km.

 

De (programma) jongen stonden deze week, wederom in Pont st. Maxcence. Zaterdagochtend kon er om 08.:30 uur, een keer lekker vroeg gelost worden. En rond 11:45 (tussen de nat oer jongen door) konden we de eerste duif verwachten, het was dus opletten, of er tussen de natoer duiven niet ineens een programma duif zou binnen lopen. Om 11:35/11:40, viel er een duif met een blauw knijpringetje (dus programmaduif) op de vollierre, maar binnenlopen ho maar....elke keer wel drijgen om op de plank te springen, maar uiteindelijk niet doen, en zelfs weer weg vliegen. Gezien het feit, dat hij gelijk op de volliere van de jonge duiven viel, moest het wel een duif van ons zijn, maar we verspelen hier dus een hele vroege duif! Onze eerste duif in de klok, is zoals veel vaker dit jongen duiven seizoen "de 922", die we klokte om 11:49:19., de nummer 2 is "de 913" ( "289" x "De Papendrechtster"), en de top 3 word afgesloten door "de 919" ( "Gladiator"x "Bami"). Over deze vlucht zijn we tevreden, de "922" laat zich weer zien, en staat zelfs (nog steeds) bovenaan in het duif kampioenschap jongen duiven in de verenging, en met een plek 5-11 en 16 doen we toch leuk mee (met maar 9 ingekorfde duiven). Volgende week gaan onze programma jongen (als het weer het toelaat en er geen code rood gegeven word ofzo...) naar Fontenay...

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging.

Datum: 13-08-2016

Losplaats: Asse- Zellik (na toer)

Afstand: 135.397 km

 

De laatste loodjes van het seizoen 2016, maar voordat het zover is, zijn er nog een paar jonge duiven en natoer vluchten. Deze week gingen de natoer duiven naar Asse-Zellik, en werden er door ons 35 duiven ingekorfd, vooral jonge en late (van 2015) overnacht jongen, aangevuld met een enkele programma duivin. Om 11:15 uur werden de jongen gelost en konden ze beginnen aan deze 135 kilometer. Het was om 12:53 uur toch een van de programma duivinnen, die zich als eerste melde. Het was "De Hertogin" Op nummer twee moeten we 2 minuutjes wachten, en is een jonge overnachtduif, en wel de "937" (een jong uit "de 389", wat vorige week onze eerste was op Bergerac), de top 3 word volgemaakt door de "905", ook een overnacht jong, en deze komt uit ons superkoppel; "Super Ger" x "Lady in Red". In de vereniging komen we veel te kort om een beetje leuk mee te doen (verschil met de nummer 1 is ruim 90 meter per minuut, wel weer leuk is, is dat die duif een kleinkind is van onze "incredible" x "super kweekster"), maar dat wisten we vooraf, omdat we vooral overnacht jongen spelen, al hoop je natuurlijk altijd dat er een programma duivin is die er een beetje leuk bij zit. Volgende week gaan de duiven naar Quievrain, en komt het seizoen weer een stapje dichter bij het eindpunt van 2016.

 

Klik hier voor de uitslag van de verenging 

 

Datum: 13-08-2016

Losplaats: Pointoise

Afstand: 375.642 km.

 

De jonge duiven hadden deze week alweer een vlucht van ruim 375 kilometer, het blijft altijd bijzonder, zolang geleden is het nog niet, dat ze voor het eerst op de plank zaten, en voorzichtig de omgeving begonnen te verkennen, en dan deze week alweer een vlucht van 375 kilometer in de vleugels. Door ons werden er op deze dag wederom 9 duiven ingekorfd. Om 10:30 kon er gelost worden,  Uitgaande van zo'n 4 1/2 uur vliegen, zou dat dus betekenen dat er rond 15:00 uur duiven moesten zijn. Deze schatting bleek goed te kloppen, want om 14:59 uur, klokken we onze eerste jonge duif. Het is deze week de "913" die zich als eerste meld. Deze jonge doffer is een jong uit onze "289", wat weer een zoon is uit " Incredible" x "Super Kweekster", en zijn moeder is "De Papendrechtster", deze duivin vloog een aantal weken geleden een eerste vanuit Argenton. Onze nummer 2 deze week is "de 907" ( "Pitbull" x "Nasi") die om 15:01 arriveerde, en de laatste duif in deze top 3 is "de 926" ("Incredible" x "Super Kweekster") die om 15:10 over de plank liep. In de vereniging spelen we 2 duiven bij de eerste 10, maar komen we gewoon wat snelheid tekort om echt mee te doen. Helaas, maar het is niet anders, volgende week weer nieuwe kansen, als de duiven weer naar Pont st Maxcence gaan. 

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging

Datum: 05-08-2016

Losplaats: Bergerac (npo middaglossing)

Afstand: 857.972 km.

 

De allerlaatste overnacht vlucht van 2016, werd vervlogen vanuit het zuid Franse Bergerac, waar de duiven vrijdagmiddag om 13:00 uur werden gelost. Er waren door ons 11 duiven ingekorfd, vooral duiven met ervaring, en een duivin die voor het eerst op een marathon vlucht werd ingekorfd. Ondanks dat we er veel vertrouwen in hadden, gezien de forme die de duiven de laatste weken lieten zien, moesten we heel lang (te lang eigenlijk) wachten op onze eerste duif. Het was om 10:52 uur, onze debutante "de 389" die als eerste arriveerde in Gelderswoude. Deze duivin is een kleinkind van onze (teletekst duivin) "Miss Agen", en aan moederskant een achterkleinkind  uit ons "Super Koppel" ("Super Ger" x "Lady in Red"), en ze laat bij haar debuut zien, dat we voor volgend jaar weer een leuke duivin erbij hebben in de overnacht ploeg. Als 2de klokken we om 11:08 uur de "274" een dochter uit ons "super koppel", en de top 3 word volgemaakt door de "296" een duivin uit "Super Ger" x "Diva". Uiteindelijk kwamen bijna alle duiven thuis, alleen de eerst getekende op onze lijst "Glennis" helaas niet.

 

Deze vlucht was niet wat we ervan gehoopt/verwacht hadden, er was op papier een hele goede ploeg mee, maar qua prijzen en percentages was het gewoon niet goed genoeg. Maar ook dat is duivensport, de ene week kan het niet beter, en de andere week moet je genoegen nemen met een minder vlucht. Maar ook dan, al is het moeilijk, moet je proberen om de goede dingen eruit te piken, en zo hebben we dus een debutante die zich gelijk laat zien (wat bij ons over het al gemeen, een goed teken is, omdat bijna al onze kopduiven dat deden bij hun debuut). Het overnacht seizoen zit er nu op, en we zullen het later nog beter evalueren, maar we hebben een seizoen gehad, waarbij we onze doelstellingen hebben gehaald, en een onmogelijke droom hebben zien uitkomen (met de nationale overwinning vorige week). En gelukkig ook het overnacht kampioenschap in de vereniging geprolongeerd. 

 

Datum: 06-08-2016

Losplaats:Duffel

Afstand:110.235 km

 

De duiven voor de natoer stonden deze week in Duffel, door ons werden er 36 duiven ingekorfd, vooral jonge duiven bestemd voor de overnacht,late overnacht jongen van 2015 en nog een aantal programma duiven, die niet op de dagfond werden gespeeld dit weekend. Om 11:15 uur werden deze duiven gelost, en om 12:36:10 liep de eerste duif naar binnen. Het was een beetje een loterij welke duif als eerste geklokt zou worden, want al snel vlogen er meerdere duiven boven het hok. Het was uiteindelijk "Neeva2" (Incredible x de superkweekster)die zich als eerste op de plank melde, gevolgd door "De Hertogin" en de "120" .  

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging

Datum:06-08-2016

Losplaats:Pont st. Maxence

Afstand:338.883 km.

 

Voor de jonge duiven stond er deze week een vlucht vanuit Nanteuil op het programma, maar omdat daar niet gelost kon worden werd er uitgeweken naar de losplaats Pont st Maxcence. Zaterdag werden (o.a. de 9 programma jongen van ons) ze om 09:30 gelost, voor een vlucht van bijna 340 km. Voor het eerst sinds weken hadden we eens een andere duif als eerste, en wel de "907", die om 13:54 arriveerde Deze jonge doffer komt uit onze kweekduiven "Pitbull" x "Nasi". Als nummer 2 deze week de "926" ( "Incredible" x "Suoer Kweekster") die om 13:57 thuis was. De top 3 word afgesloten door de "902" ("Incredible" x ("Super kweekster"). Toen werd het wel spannend want wat was er aan de hand met onze "922" die al weken onze eerste duif was, er bleven duiven komen maar ze was er steeds niet bij. Gek genoeg kregen we eerst 6 doffers, en miste we er op dat moment nog 3, en gek genoeg waren dat de 3 duivinnen die we hadden ingekorfd, op zo'n moment ga je bijna denken dat ze een mandje zijn vergeten te lossen, zeker als de drie duivinnen, later op die dag vlak achter elkaar thuiskomen. Gelukkig weer een vlucht zonder verliezen, en dus ook onze "922" weer in het hok. In de vereniging beginnen we met een plek 7, wat goed is maar niet super, op naar volgende week...

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging 

Datum: 06-08-2016

Losplaats: Ruffec (dagfond)

Afstand: 744.377 km.

 

De laatste vlucht van de dagfond, is de vlucht vanuit Ruffec, een dagfondvlucht van 744 km. Door ons werden er 12 duiven ingekorfd, met onze "Green Arrow" en "De Groene" als kopmannen. De duiven werden zaterdagochtend vroeg gelost, en zo konden ze om 07:15 uur beginnen aan deze vlucht. Het was een vlucht waarbij je geduld op de proef werd gesteld, maar gelukkig hebben we als overnachtspelers, inmiddels dat wel geleerd. Om 18:53 viel er een duif op het dak, gelijk zagen we dat het "de Groene" was, maar na 744 km en bijna 12 uur vliegen, wilde hij niet meer bewegen, we konden roepen,fluiten en rammellen wat we wilden, maar behalve een vermoeide blik die hij ons gaf, gebeurde er niks. Het duurde tot 18:56 voordat er wat beweging in kwam, en hij op de plank sprong. Onze 2de duif,had nog langer nodig om zich van het dak richting de plank te bewegen, en word geklokt om 19:31, en is "Le Postman" (die vorig jaar deze vlucht won in de vereniging), de nummer 3 van vandaag is de "261", om 19:38 uur. 7 duiven, bereikte het hok die dag, op dat moment nog geen "Green Arrow", wat wel een beetje buikpijn gaf, gelukkig liepen zondag nog 4 duiven binnen, waaronder ook "Green Arrow".

 

In de vereniging beginnen we op plek 3, want net genoeg is om na het kampioenschap op de overnacht, ook het kampioenschap op de dagfond in de vereniging binnen te halen. Ook de dagfond zal binnenkort door ons worden geëvalueerd, maar de eerste indruk, is dat we zeker een mooie dagfondseizoen hebben gehad.

 

Klik hier voor de uitslag van de verenigng

Datum:29-047-2016

Losplaats: Cahors

Afstand: 910.032 km.

 

Alweer de een na laatste overnachtvlucht van het seizoen 2016. Door ons werden er 8 duiven ingekorfd, anders dan anders gingen er op deze vlucht meer kopduiven mee dan anders, en gezien de forme en het gedrag van de duiven, waren de verwachtingen toch wel behoorlijk hoog. Heel stiekum werd gedroomd van een tweede teletekstnotering in 2016. Vrijdagmiddag om 14:00 uur werden de duiven gelost, het was deze keer een grote lossing, want niet alleen sector 2 werd gelost, maar het was een totale lossing van de sectoren 2,3 en 4, wat betekende dat deze 9470 duiven aan hun vlucht huiswaarts waren begonnen. De verwachtingen waren dat een duif tussen 08:00 en 09:00 uur een vroege duif zou zijn, maar toch werd er afgesproken om toch maar vanaf zaterdagochtend 05:00 uur, te gaan wachten (want je weet maar nooit). Om de afgesproken tijd kwam ik zaterdagochtend bij mijn ouders, waar ik mijn vader al bezig zag in het duivenhok. Toen maar besloten dat ik alvast een pot koffie zou zetten, en nadat mijn vader klaar was met het aandoen van de lichten in het hok e.d. dronken we binnen in huis (want was nog donker, en kon toch nog geen duif komen) een kop koffie, ineens zag ik een schim achter me, maar dat kon geen duif zijn, het was te donker, te vroeg, we dachten dat het een andere vogel moet zijn geweest. Nadat we een minuut of 10 later de koffie op hadden, liep ik alvast naar buiten, en mijn vader naar de keuken om de koffie te pakken om mee naar buiten te nemen. Eenmaal buiten, kreeg ik de schrik van mijn leven, die schim was geen andere vogel, die schim bleek dus toch een duif van ons te zijn geweest, want ze zat al op het dak van de schuur. Een gil naar mijn vader, die snel naar buiten kwam. Toen moesten we hem nog in het schemerdonker naar zijn hok krijgen, maar na wat roepen, fluiten, vloog hij eerst op het dak van zijn hok, en daarna op de antenne, zo werd hij geklokt om 05:38:52 uur. Nadat we de duif gemeld hadden bleek er nog geen een duif gemeld te zijn, en daar stonden we dan op teletekst als eerst gemelde duif in de sector, en ook nog eens de eerste van de totale lossing. Dan begint het wachten, want er kunnen er qua snelheid altijd nog duiven overheen gaan. Gelukkig voor ons gebeurde dat niet, en kwam de eerste bevestiging via teletekst waar de (voorlopige) top 10 van de sector kwamen te staan. Niet veel later, kwamen ze van de NPO de controle doen (duif loslaten,duif beoordelen, formulieren invullen), en daarna ging het circus (maar wel een heel mooi circus) verder. Als eerste kwam een clubgenoot met bloemen en een taart, toen kwamen de eerste aanvragen voor een reportage, de felicitaties via telefoon,sms, whatsapp en facebook, en kwamen er nog mensen van o.a. de NPO en de vereniging met een mooie bos bloemen hun felicitaties overbrengen. Ook 's avonds bij het inkorfcentrum, werden we nog in het zonnetje gezet. En tot aan de dag van vandaag, zijn we nog steeds aan het genieten van deze prachtige nationale overwinning, door de mensen die nog steeds langskomen om een reportage te maken van deze prachtige overwinning.

 

Het is niet normaal en niet in woorden te beschrijven, wat er allemaal (met je) gebeurd na zo'n grote overwinning. Onze "683", die na haar overwinning is omgedoopt tot "Ariena", is de snelste duif van de gehele lossing, en heeft een heel groot gedeelte van de nacht doorgevlogen om zodoende weer snel bij haar doffer en pleegkind te kunnen zijn. Ook over het verdere verloop van deze vlucht kunnen we tevreden zijn, we klokken onze als eerste getekende "Deborah" om 10:52 uur, wat nog goed is voor een 7de plaats in het samenspel midden holland west, de derde duif "Rooie Tim" word geklokt om 11:21 uur en pakt nog een mooie 11de plaats in het samenspel. 

 

 

klik hier voor uitslag van de sector 2

Datum: 31-07-2016

Losplaats:Peronne

Afstand:265.094 km. (jonge duiven)

 

Voor de jonge duiven was de lossing een dag later dan gepland, maar gelukkig konden de jongen op zondagochtend wel gelost worden. Om 11:15 uur werden de duiven gelost, en konden ze beginnen aan de (voor ons) 265 km, vanuit het Franse Peronne. Het was om 14:54 uur, voor de 4de keer op rij, dat de "922" zich als eerste melde op ons hok, wat deze keer ook goed was voor een hele mooie 2de plaats in de verenigingsuitslag. een minuutje later, om 14:55 klokken we de nummer 2, en wel de "919" (Gladiator x BamI), en ook deze duif viegt zichzelf naar een mooie positie in de verenigingsuitslag, te weten een mooie 4de plaats. Ook de 3de duif, weet zich nog met een mooie 7de plaats in de top 10 van de verenging te melden, hij was om 15:00 uur weer aanwezig in het hok, en is de "907"(Pitbull x Nasi). Ook de andere jongen kwamen daarna goed naar huis, en deze vlug wederom geen achterblijvers. En met 3 duiven in de top 10 zijn we zeer tevreden over het verloop van deze vlucht.

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging.

 

Datum: 23-07-2016

Losplaats: Argenton (dagfond)

Afstand:649.171 km.

 

Het einde van het oude duivenseizoen komt steeds dichterbij. Met Argenton alweer de vijfde van de 6 dagfondvluchten gehad. Op deze dagfondvlucht werden er door ons 15 duiven ingekorfd, 10 duiven die echt op de dagfondvluchten worden afgerekend aan het einde van het seizoen, en 5 jaarlingen voor de overnacht, die alleen meegingen om ook eens een vlucht van bijna 650 km. in de vleugels te hebben gehad, en daarmee hun opleiding tot overnachtduif konden afsluiten, alvorens zij voor hun hun examen mee gaan op hun eerste overnachtvlucht. Hoewel het weer zoals het gehele seizoen, niet mee werkte, en er veel vluchten werden uitgesteld, werd deze vlucht wel gelost, en wel op zaterdagochtend om 08:00 uur. Aangezien de jongen in Peronne wel werden uitgesteld, was het wachten dus gelijk op de duiven uit Argenton. Het werd een zware vlucht, die uiteindelijk qua snelheden en aankomsten meer leek op een overnacht/zlu vlucht, want de duiven moesten er met het warme (benauwde) weer, wel voor werken. Rond de klok van 18:15 uur, zagen we een duif, (vanuit de goede kant) aankomen, en ja hoor deze draaide en viel op de spoednik,maar géén gepiep van het constateersysteem, de duif zo snel mogelijk maar naar binnen geroepen (wat altijd langer duurt dan je wilt, en elke seconde voelt als een uur !! ), gepakt, en naar het andere hok gerend om hem uiteindelijk daar over de antenne te halen. Zo klokken wij onze eerste duif op 18:17:53, wat een snelheid betekend van 1050 meter per minuut. Deze keer was het niet onze "Green Arrow", die we als eerste pakte, maar een duivin genaamd

"De Papendrechtster", in 2015 aan komen vliegen als jong, en na contact met de eigenaar mochten we deze duif wel houden, aangezien de duif ons wel beviel, mocht hij blijven, en zou hij uiteindelijk op de dagfond worden afgerekend. En waar ze 2 weken geleden op Chateauroux onze 2de duif was, pakt ze deze keer dus de eerste plek. Op de 2de duif, moesten we lang wachten, het is "De Groene" die we klokken op 18:41, na wederom te hebben moeten wachten tot hij binnen was, en op andere hok geklokt was. Het podium word volgemaakt door " le Postman" die op 18:49 werd geklokt. (en ja ook deze duif, weer wachten,rennen en klokken). Na van alles geprobeerd te hebben met de klok, planken, kabels, waarschijnlijk de boosdoener (verbinding tussen 2 kabels) gevonden, en werkte het systeem weer vanaf de 4de duif.

 

Over deze vlucht kunnen we niet anders dan tevreden zijn, In de verenging spelen we 8 van de 15 duiven in de prijzen, en wel op de plekken 1-4-5-7-8-10-11 en 14. En ook in groter verband beginnen we goed met een. 8ste in het rayon van samenspel, 9de in het samenspel, 47 ste in rayon afdeling 5 en zelfs nog bij de eerste 200 van de afdeling, tegen ruim 7300 duiven.

 

klik hier voor de uitslag van de vereniging 

Datum:24-07-2016

Losplaats: Peronne

Afstand: 265.094 km.

 

Zondagochtend waren de omstandigheden gelukkig wel goed genoeg om te lossen, dus werden de jongen duiven om 09:15 uur gelost. Door ons waren er 9 programmajongen in gekorfd voor deze vlucht van ruim 265 km. Gek genoeg hebben we de eerste duif totaal niet zien aankomen. Ik hoorde alleen het gepiep van het constateersysteem, en een blik op de klok gaf inderdaad aan dat de eerste duif al over de antenne gelopen was,wat een blik op de vollierre bevestigde (want daar zat ze nog). Net als vorige week, was het de "922", die als eerste het hok in Gelderswoude had bereikt, en wel om 12:21:34, wat een snelheid van 1420 meter per minuut betekend (85 km per uur). Op nummer 2 moeten we 5 minuutjes wachten,, Het is om 12:26, de "902", die net als vorige week genoegen moet nemen met de tweede plek. Het podium word volgemaakt door de "920" die om 12:29 arriveerde. Zodat de top 3 uit duiven bestaat die we ook als top 3 hadden verwacht. De andere duiven volgden snel, zodat om even na half 2 het hok dicht kon, omdat de laatste duif inmiddels was gearriveerd. 

 

Ook over deze vlucht kunnen we tevreden zijn, we beginnen in de vereniging met de 3de plek, spelen er 2 bij de eerste 10, en spelen er 5 van de 9 in de prijzen, wat ook een goed percentage is. Volgende week staat voor de jonge garde een vlucht vanuit Morlincourt op het programma.

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging

Datum:15-07-2016

Losplaats: Agen (ochtendlossing) (NPO)

Afstand: 925.755 km.

 

Dit duivenweekend begon met een ochtendlossing vanuit Agen. Voor ons aan de start stonden 9 duiven, deze keer geen uitgesproken kopman/vrouw, maar 4 duiven met een beschermende status (om maar in wielrentermen te blijven), 3 duiven die we normaal op de dagfond spelen, en 2 debutantes. De duiven werden vrijdagochtend om 07:15 gelost, en konden beginnen aan deze 925 km, in het begin met de wind op de kop. Rond 20:10 uur, kwamen de eerste meldingen binnen, maar dat was nog een 50/60 km. "onder ons", dus zouden we dan met een klein uurtje duiven kunnen hebben. Het duurde iets langer dan een uurtje, maar om 21:44:04 melde onze eerste duif zich, (al in het schemer). Ineens zagen we een schim, boven ons, en hoorde we wat gefladder, het was de "299" , die zich als debutante als eerste melde (vanaf vandaag luistert ze door haar aankomst, naar de naam "De Schim"). Deze duivin, stond eigenlijk niet ingepland om naar deze vlucht te gaan, maar omdat de duivin die in haar plaats zou meegaan, ineens achterbleef op een doordeweekse lapvlucht, werd zij als laatste toegevoegd. Deze duivin is een dochter uit ons "Superkoppel"; "Super Ger" x "Lady in Red", en ze is het nestmaatje van onze "Vale", die op Bordeaux dit jaar de 8ste plek in de sector vloog. Om 22:00 uur kwamen er ineens (het was inmiddels al weer een heel beetje donkerder) twee duiven aan, en gingen op het dak van de buren zitten, na wat roepen kwam er eentje gelijk naar beneden, en viel op de antenne, het was de "671", zoon uit onze "Bart" x "Amée" (en dus ook een kleinkind uit het "Superkoppel") die om 22:02:48 over de antenne liep. Deze doffer zat vorig jaar op Agen (zlu) net naast de prijzen, en vloog daarna op Narbonne (zlu) een mooie 71ste plek provinciaal (afd. 5). Of onze derde duif nu de duif was die ook op het dak zat en even weg vloog, of dat dat een meevlieger was, weten we niet, maar onze derde duif klokken we vlak na onze tweede en wel om 22:06:06, het was de "473 " (de duif met ring boven knie gewricht) een kleinkind van onze "Miss Agen" en aan vaderskant een achterkleinkind van wederom het "Superkoppel" .Zo pakken we dus 3 duiven op de dag van lossing, wat echt een super gaaf gevoel geeft, als je die duiven zo in de schemer/het donker aan ziet (of zoals bij de eerste hoort) komen. De verwachting was dat de andere duiven dus wel vroeg de andere ochtend zouden komen, maar dat viel toch iets tegen, de eerste duif melde zich om 07:34, en daarna kwamen ze met (kleine) tussenpozen weer thuis.

 

We zijn tevreden over het verloop van deze vlucht, we pakken 3 duiven in de avond, op de dag van lossing (wat nodig was, want anders zat je gewoon te laat voor een goede klassering), en er zijn er nu 8/9 thuis, de duif die we nog missen, is een van de dagfond duiven die we hadden ingekorfd. In ons nic beginnen we met plek 4, en pakken we ook nog plek 12-13 en 34, en provinciaal (afd 5) vliegt "De Schim" bij haar debuut een 103de plek tegen 2668 duiven. 

 

Klik hier voor 

Datum:15-07-2016

Losplaats: Marseille (ZLU)

Afstand: 1004.235 km

 

Op de vlucht vanuit Marseille werden door ons 3 duiven ingekorfd, met als kopman "Zizou" , (die vorig jaar op Marseille een 3de plek in het nic vloog en een 15 de plek provinciaal (afd.5), en dit seizoen op Agen (ZLU) om 22:09 uur arriveerde.), De duiven werden vrijdagochtend om 06:45 gelost, en het was dus afwachten hoeveel last ze zouden hebben van de mistral (wind) die er onderweg naar huis zou staan/zijn. Het was inderdaad een zware vlucht, dus waarschijnlijk ondervonden de duiven toch hinder van de mistral. Verder dan deze analyse kom ik niet, omdat we helaas op dit moment geen duiven thuis hebben gekregen (en zo zijn er meer melkers, die nog geen veer van Marseille gezien hebben). We hopen de komende dagen toch nog wat terug te krijgen of wat te horen dat er ergens een duif is binnengelopen ofzo, en dan natuurlijk het liefste "Zizou", 

Datum:16-07-2016

Losplaats: Nanteuil le Haudouin (midfond)

Afstand: 350.862 km 

 

Voor deze laatste midfondvlucht van seizoen 2016, werden er door ons 4 duiven ingekorfd, omdat we het voor de andere duiven niet in de voorbereiding vonden passen, in aanloop naar de dagfondvlucht van volgend weekend, Om 10:30 werden de duiven gelost, en toen al kon je verwachten dat de duiven het niet makkelijk zouden krijgen, en het wel eens een hele hele zware vlucht zou kunnen worden. Helaas, hadden we daar gelijk in, de duiven kregen (om het maar te nuanceren) het niet cadeau. Om 15:41, arriveerde onze eerste duif, het was "Neeva2", een duivin uit "Incredible" X "de Superkweekster" , daarna viel er een gat, tot dat om 16:12, "Incredibles Brother", arriveerde, en het podium word volgemaakt door "Dafne", die om 16:39 weer terug was in het hok. 

 

In de vereniging beginnen we nog wel met een 9de plaats, maar al snel werd duidelijk dat dat niet het belangrijkste is, we zijn blij dat we alle 4 de duiven weer in het hok hebben, want op zulke vluchten verspeel je als je duiven verspeelt meestal je betere duiven. 

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging

Datum:16-07-2016

Losplaats: Quievrain (jonge duiven)

Afstand: 195.321 km.

 

Voor de jonge duiven stond er deze week een vlucht van bijna 200 km. op het programma. Van onze 12 programma jongen, moesten we er helaas een thuislaten omdat hij zijn 8ste pen volledig miste (kwam vorige week met bebloede vleugel terug), dus stonden er 11 van ons aan de start. Om 13:30 klonk het startsein en waar de oude duiven nog op hun ervaring thuis konden komen, was het duimen dat het met de jongen goed zou aflopen. om iets na 16:00 uur, melde het eerste jong zich, maar waar we de afgelopen totaal geen last hebben van slecht binnenkomen en blijven vliegen, was deze duif nu toch wel van slag, en verspeelde helaas een aantal minuten. Maar om 16:09:41 klokken we de "922"  

(" Incredible" x "de Superkweekster"), ook onze eerste van vorige week, nummer 2 volgt op 16:12 en is de "902" ("Incredible" x "de Superkweekster") en de top 3 word volgemaakt door de 959 ( jong uit ons "Groentje"). 

 

Toen de duiven gelost werden, wisten we al dat thuiskomen belangrijker zou zijn, dan de uitslag, al hoop je natuurlijk altijd die hele vroege duif te draaien. Die vroege duif zat er niet in, want we beginnen in de vereniging op plek 21. Op dit moment zijn er nog 2 van de 11 jongen onderweg, maar aangezien er bij collega melkers vandaag al heel wat jongen zijn thuis gekomen, heb ik er nog wel vertrouwen in dat er ook bij ons vandaag nog wat binnen loopt. Op naar volgende week, wanneer de jonge duiven naar Peronne (265 km) gaan,.

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging

Datum: 09-07-2016

Losplaats: St. Vincent (ZLU)

Afstand: 1031.452 km.

 

Het was lang geleden, dat we in een weekend alle vluchten thuis kregen op zaterdag, maar dit weekend was het dan eindelijk weer eens een keer zover. Ons duivenweekend begon met een ZLU vlucht vanuit St. Vincent. Voor deze vlucht hadden we 3 duiven uitgekozen, als eerst getekende stond onze "Blue Lagoon", die aan haar eerste marathonvlucht van 2016 begon, als tweede stond "Kleine Meid", die na St. Vincent middaglossing, nu  wederom naar St. Vincent mocht, en als derde de doffer van "Kleine Meid", oftewel "Diesel2", die ook voor de tweede keer naar deze losplaats ging dit jaar. Vrijdagochtend om 07:15 werden de duiven gelost Eerst maar even afwachten hoe laat de duiven in Frankrijk en België zouden arriveren, en met die tijd maar een schatting voor de aankomst maken. Ruim 10 uur later viel in Frankrijk de eerste duif, en na wat rekenen bleek dat met deze snelheid er bij ons 4 uur later een duif zou kunnen komen. De duiven kwamen inderdaad België en Nederland binnen vrijdagavond, en voor een mooie tijdduif had je er ook zeker een moeten hebben op vrijdagavond. Helaas zat het er voor ons deze keer niet in om op de dag van lossing in duif te draaien, dus zaterdagochtend maar hopen op een vroege duif. Om 05:00 uur zaten we weer paraat , maar het duurde nog twee uur, voordat ook wij onze eerste duif van St. Vincent in de klok hadden. Om iets voor 07:00 uur, zagen we een duif draaien boven het hok, en nadat de landing was ingezet, en de duif elektronisch was geconstateerd bleek onze tweede getekende "Kleine Meid" de snelste te zijn van ons hok. Deze kleine duivin (vandaar ook haar naam), komt uit onze "Bart" x "De Kleine Rode" (wat weer een kleinkind is uit ons superkoppel). In het nationaal inkorfcentrum (oftewel nic) pakte ze een mooie 11de plaats met deze prestatie, en een158ste plek provinciaal (afdeling5/zuid-holland) tegen 1130 ingekorfde duiven. Wederom hoefde we (zoals vaker, en zeker dit seizoen) niet lang te wachten op onze tweede duif, het was onze "Blue Lagoon" ( dochter uit ons superkoppel), die om 07:06 arriveerde, en daarmee plek 15 in ons nic, en 181 provinciaal op eiste. Ook de laatste ingekorfde duif was rond 11:00 uur weer thuis, wat te laat was voor de prijzen, maar hij is weer een ervaring rijker, zullen we dan maar zeggen. 

 

We zijn redelijk tevreden over deze vlucht, Omdat we nog zoekende zijn naar de goede duiven voor deze vluchten met ochtend lossing, is met 3 duiven mee en dan een plek 11 en 15 in de uitslag gewoon goed, hoewel we natuurlijk niet alleen duiven meegeven om thuis te komen, weten we dat we gewoon te laat zitten en eigenlijk op vrijdagavond een duif moeten draaien. Wat wel weer opvalt, is dat we wederom een dochter van onze "Bart" als eerste draaien, toch iets om rekening mee te houden bij het samenstellen van de ploegen voor de ZLU. 

Datum: 09-07-2016

Losplaats: Asse-Zellik (Jonge duiven)

Afstand: 135.373 km.

 

Voor de jonge duiven, stond er deze week een vlucht vanuit Asse-Zellik op het programma, en gelukkig konden de duiven voor 10:00 uur gelost worden (er mocht namelijk niet gelost worden tussen 10:00 en 12:00 uur ivm aankomsten van de Belgische duiven, las ik op de lossingsberichten van een Nederlandse afdeling)

Om 09:25 konden o.a. onze 12 (programma) jongen beginnen aan deze 135 km. en onze prognose was dat de eerste zo'n 90 minuten nodig zouden moeten hebben om thuis te komen. En met die prognose zaten we heel goed in de buurt, want om 09:54:42  (zat er dus 18 seconde naast met mijn prognose) klokken we onze eerste duif, en wel de "922", een duif uit ons kweekkoppel "Incredible" x "De Superkweekster" , waaruit we eigenlijk altijd wel goede jongen kweken, maar nog opzoek zijn hoe ze verder te spelen als jaarling en 2 jarige, omdat ze dan ineens terug vallen in de prestaties. Als tweede klokken we om 09:56, de "920" ("Gladiator" x Bami (= Lin duivin), en onze top 3 word volgemaakt door de "929" ("Jannes" x "Groentje"). Al snel hadden we alle 12 ingekorfde duiven weer thuis, en kon de klep van het jonge duivenhok weer dicht. Het is jammer (meer dan dat ook niet), dat we niet alle jongen op de goede module hebben kunnen constateren (overnachtvlucht stond op een andere module, dus bij elke duif die aankwam was het kijken, en dan de goede module in de datalogger doen, waarbij er dus 2 jongen vielen, terwijl de verkeerde module erin zat), en zodoende 2 duiven "missen" op de uitslag.

 

In de vereniging spelen we er drie bij de eerste 10 en wel op de plekken 3-8 en 9, en spelen we er totaal 8 van de 12 op de uitslag  (waarbij wij zelf weten, dat er dus nog 2 bij hadden kunnen staan), betekend gewoon dat we de jonge duiven goed hebben, en uitkijken naar de langere jonge duiven vluchten.

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging 

Datum: 09-07-2016

Losplaats: Albi (npo)

Afstand: 928.949 km.

 

Vrijdagmiddag om 13:00 klonk het startschot van de middaglossings vlucht vanuit Albi. Op deze vlucht hadden we 6 duiven ingekorfd, met als absolute kop vrouwen "Glennis" als eerste getekende, en Amée als tweede getekende. daarna twee duiven waarvan we verwachte dat ze in ieder geval "prijs" zouden vliegen de "274" en de "314", en als laatste 2 duiven die voor een verassing zouden kunnen zorgen, en als enige taak kregen: thuiskomen, de "119" allias de "Markenaar" en de "490". Om 11:25 was de eerste melding in ons nic, en op dat moment gaat de hartslag en de spanning omhoog, omdat we er (vanwege een verder afstand, en dus wat overvlucht) dan nog overheen kunnen, en kunnen gaan voor een eerste plek in het inkorfcentrum. Helaas gebeurde dat niet, terwijl we best hoge verwachtingen hadden voor deze vlucht. Uiteindelijk moeten we wachten tot 13:03, en klokken we "Amée". "Amée" is een heel laat jong van 2010, en omdat niemand toen nog een ring over had, hebben we er haar toen maar geringd met een ring van 2005 (beter iets als niets). Ze is een dochter uit ons "superkoppel" ; "Super Ger" X "Lady in Red", en is niet voor niks een van de kopvrouwen in onze duiven selectie, want ze laat al jaren zien, dat we op haar kunnen bouwen. Ook deze vlucht hoeven we niet lang te wachten op duif nummer 2, want 2 minuten later om 13:05, melde "Glennis" , onze als eerst getekende kopvrouw zich op het hok. Ook deze duivin, is een dochter uit ons "Superkoppel", en laat toch weer zien dat ze niet voor niks een kopvrouw is, en bij onze bovenste twee getekende staat. Het podium word volgemaakt door de "274"  (word eentonig, maar ook een duivin uit het "Super koppel"),die om 13:40 arriveerde. Ook de "314" (zoon uit het "Superkoppel") volbracht zijn taak, door om 14:00 te arriveren, en zodoende ook nog "prijs" te vliegen. De laatste twee duiven nemen hun taak, thuiskomen wel heel letterlijk, en zijn dus nog op hun gemak onderweg naar huis. 

 

Nogmaals, van deze vlucht waren de verwachtingen best hoog, er ging op papier een hele goede ploeg duiven heen, het weer leek weer te zijn waarin onze duiven (normaal gesproken) heel goed presteren, en qua nest stand stonden ze ook allemaal op een goede stand. Maar het blijft een sport met levende "wezens" en waarbij je verrast kan worden door elementen zoals het weer. In ons nic spelen we met 6 duiven mee er 4 in de prijzen en wel op de plekken 10-11-18-22, wat gewoon een goed percentage is, het enige wat eraan miste was die ene tijd duif. 

Datum: 09-07-2016

Losplaats: Chateauroux (dagfond)

Afstand: 620.493 km.

 

De dag van de nationale dagfond vlucht, waarin ruim 44000 Nederlandse duiven (van Limburg t/m Friesland ) gezamenlijk gelost worden. Aan deze vlucht deden van ons hok 10 duiven mee, Met als eerste twee getekende de broers "De Groene" en "Green Arrow". Om 07:00 uur werden de duiven gelost en konden beginnen aan deze ruim 620 km. Via de sociale media en internet hadden we snelheden gezien van duiven uit Zeeland, en zo gerekend op een aankomst rond 14:30 uur. Wederom zaten we op deze vlucht goed, met onze voorspelde aankomst tijd, want om 14:32:14 klokken we de als tweede getekende "Green Arrow", die net als de vorige dagfondvlucht (en de dagfondvlucht ervoor die in afstand geen dagfondvlucht was omdat er was terug gereden naar Pont st Maxcence) liet hij zien, dat hij (dit seizoen) op de dagfondvluchten toch echt beter is als zijn broer ( "De Groene"). In de vereniging pakt hij na eerder Pont st. Maxence en Bourges, nu op Chateauroux zijn derde overwinning. Helaas moeten we (te) lang wachten op onze tweede duif, maar dan klokken we er wel weer twee (bijna) tegelijkertijd, het is om 14:54:34, "De Papendrechtster", een aanvlieger van vorig jaar, die nu toch op de dagfond vluchten laat zien, dat ze er aankomt, en om 14:54:36, onze als eerste getekende "De Groene". 

 

Met onze eerste duif, zijn we natuurlijk heel tevreden, want is toch weer een eerste in de verenging. Eigenlijk zijn we er heel blij mee, omdat de nationale dagfond vlucht bij ons nog nooit goed is verlopen en altijd veruit onze slechtste dagfondvlucht van het jaar is. Of onze duiven niet houden van zo'n massale lossing of dat het een andere reden heeft, geen idee.... Gelukkig hebben we wel een duif die zich er niets van aantrekt, maar de andere 9 waren blijkbaar wel onder de indruk van de massale lossing, want kwamen wel allemaal thuis, maar gewoon "te laat".

 

klik hier voor de uitslag van de verenging. 

Datum: 02-07-2016

Losplaats: Duffel

Afstand:110.235 km. (vitesse/jong)

 

Waar er vorige week zowel zaterdag als zondag niet gelost kon worden in Duffel, was het gelukkig deze week wel het geval. Na weken van uitgestelde vluchten, was het nu gewoon bijna vreemd om op zaterdag op de duiven te gaan wachten ! om 09:35 uur, werden de jongen gelost, waarbij er ook 29 van ons zaten. De programma jongen, die vorige week vanuit Zevenbergschenhoek thuis waren gekomen, aangevuld met een aantal overnacht jongen. Om 10:50 zagen we ons eerste jong vliegen, maar echt veel haast had hij niet, en blijkbaar had hij nog genoeg energie over, want hij gaf nog een x-aantal ere rondjes cadeau ! Uiteindelijk viel hij om 10:52 uur op de plank. Onze eerste duif, is de "904", een overnacht duif, uit "De Zwet" x "Miss Cahors" , als tweede klokken we om 10:54 onze eerste programma duif,  de "920" ("Gladiator" x "Bami"), en als derde (wederom een overnacht duif) om 10:58 de "941" ("Maarten" x "de 478" ). Zaterdag avond waren er nog 6 van de 29 onderweg, maar gezien het weer op zondag zullen er waarschijnlijk nog wel een aantal nakomen (het zijn niet voor niks overnachter duiven...) In de vereniging beginnen we net buiten de top 10, en draaien we er 10 in de prijzen. Deze duiven hebben weer een hoop ervaring opgedaan, nog een paar weken vluchten vanuit België en dan krijgen we de mooiere jongen duiven vluchten, met op 27-08-2016 als mooi slotstuk Fontenay (464 km.)

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging

Datum: 02-07-216

Losplaats: Fontenay Sur Eure

Afstand: 464.357 km (midfond)

 

Voor de oude duiven stond er een midfondvlucht op het programma met een afstand van ruim 460 km. Gelukig konden ook de oude duiven op zaterdag ochtend (vroeg) gelost worden. Om 07:30 werd het startsein gegeven, en konden ook onze 10 ingekorfde duiven aan deze 464 km. beginnen. Voor ons aan de start stonden wat programma duivinen, 2 programma doffers, en 2 overnacht (jaarlingen), die al wat te lang "stil stonden" . Om 12:54 klokken we onze eerste duif, het was de "580", die op het allerlaatste moment was toegevoegd aan de Fontenay ploeg (we twijfelden tuseen Duffel en Fontenay voor hem). Deze duif ("597"x " Bente") is in een van de eerste weken van dit seizoen aangevallen door een roofvogel, en laat nu dus zien dat hij in ieder geval de afstand weer aankan. Als tweede klokken we om 12:57 onze eerste programma duivin "Neeva2" en de top drie word om 12:59 volgemaakt door wederom een programma duivin en wel door " de Papendrechtster" .

 

In de vereniging beginnen we veels te laat met nog net een plek bij de eerste 20 ! Natuurlijk hadden we meer gehoopt van deze vlucht, maar ik vermoed gezien de aankomsten van de duiven, dat ze onderweg nog wel wat hebben mee gemaakt (onweer/storingen/buien ??), want bij aankomst waren zowat alle 10 de duiven "in de war" . De ene duif ging op het dak van de buren zitten (wat hij in zijn 6 jarige vlieg carriere nog NOOIT eerder heeft gedaan), de andere duif bleef vliegen, weer een andere duif ging op de "koekoek"(dakapel) liggen badderen, een andere duivin bleef als een standbeeld op de spoednik zitten, en er was ook nog een duif die op het verkeerde hok viel. Vreemd, dit zijn trouwens geen excuses, want wat er ook gebeurd, de tijd in de klok telt. De programma duiven zullen volgende week weer gesplitst worden. Een (klein) aantal zal gespeeld worden op een vitesse vlucht vanuit Asse-Zellik, en voor de andere staat er een dagfondvlucht vanuit Chateauroux op het programma.

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging.

Datum:03-07-2016

Losplaats: Barcelona

Afstand: 1200 km.

 

Barcelona, de vlucht der vluchten volgens vele. Met die mening kan ik het zeker eens zijn. Op een afstand (voor ons) van 1200 km, gelost worden, en dan de weg naar huis weer vinden door gebergtes, dalen, en dan ook nog de invloeden van het weer, zoals de hitte, wind, storingen en neerslag. Als je dat beseft en je ziet een duif op de plank vallen, dat moet een uniek gevoel zijn, dus was er altijd de wens om een keer mee te doen met deze vlucht der vluchten. Maar wil je meedoen met zo'n vlucht, dan moet je er wel; de duiven voor hebben, die de eerder beschreven factoren (afstand, weer etc.) aankunnen. Vorig seizoen stond er een duif op de planning om naar Barcelona te gaan, maar aangezien zijn kinderen in de eerste weken op de andere vluchten zo goed vlogen, is hij niet naar Barcelona gegaan, maar naar het kweekhok, wat zeker geen verkeerde beslissing is geweest. Zondag 26-06-2016, was het dan zover, voor het eerst in onze duiven carrière, 2 duiven ingekorfd voor Barcelona . Helaas kon er vrijdag ochtend niet gelost worden, en moest het uitgesteld worden naar zaterdagochtend, waar ze om 11:15 uur werden gelost. Het duurde lang voordat de eerste (Franse) meldingen kwamen, en ze vielen ook zeker niet dik. Zondagochtend om 09:14, was de eerste Nederlandse melding in Zeeland een feit, maar Barcelona is niet voor niks Barcelona dus was het lang wachten op de volgende meldingen, en daaraan kon je al zien , dat het weer een hele zware editie zou worden in 2016. Langzaam zag je in Nederland de duiven toch wel vallen, in on NIC (nationaal inkorfcentrum), was de eerste melding om 14:41, waarna er gemiddeld 1 duif per uur werd bij gemeld. Om 18:37 kwam er een duif keihard aangevlogen, ik keek mijn vader aan, en we dachten allebei hetzelfde, dat kan er geen een zijn van Barcelona, dat moet een achtergebleven duif zijn van zaterdag.Een blik op de klok bewees het tegendeel, de 12-1555591, onze eerst getekende van Barcelona. Het gevoel wat er toen door ons lijf ging, kan ik niet in woorden omschrijven, het was onbeschrijfelijk! De 591, allias "De Dronrijpster" is een duivin uit 2012, en komt uit een doffer die we (als jong) geruild hebben met Aad Benschop, van het soort kiekebelt, en een duivin uit ons "Superkoppel"  onze eigen "Miss Cahors". Haar naam dankt ze aan het feit, dat ze tijdens een vlucht, haar kompas een keer niet goed had staan, en zo in Friesland belande bij particulieren die haar bij ons melde. Via via kwam hij bij Henk Schreuder in Dronrijp terecht, die hem wel voor ons wilde verzorgen (mijn vader kende Henk (duivenmelker en de fieldmanager van sc Heerenveen) via zijn werk. ) En na een aantal weken verzorgen, is ze weer terug op het hok bij ons gekomen. En ze laat zien, dat elke duif dus wel eens verkeerd kan zitten, maar dat je dan zo'n duif niet gelijk moet afschrijven. Terwijl we nog met "De Dronrijpster" in onze handen stonden, viel onze tweede Barcelona duif op de klep, na wederom een check op het constateersysteem, bleek het echt waar te zijn, de 599 (allias "Bente") was geconstateerd om 18:45. 1200 km, en dan 2 duiven constateren in 8 minuten tijd, ongelooflijk gewoon. "Bente"  komt uit een doffer die we (als jong) geruild hebben met Jan v.d. Zwet, (van het Batenburg soort), en de duivin is er wederom een uit ons "superkoppel" en is de "439". vorig seizoen liet ze al zien uit het goede hout gesneden te zijn, met een 28ste plaats provinciaal (afdeling 5) op Tarbes. 

 

De hoop die we hadden, was dat er minimaal 1 duif thuis kwam, zodat we wisten dat ze de afstand aankon, en het zou leuk zijn als dat ook nog goed was voor een staartprijsje in ons inkorfcentrum.  Maar beide duivinnen thuis, en als (waarschijnlijk) 10de en 11de in het inkorfcentrum , dat was dus een hele grote bonus. Wat ook mooier was dan we ons konden voorstellen, was de kick die je krijgt van zo'n vlucht! We weten nu dat deze 2 lijnen, Barcelona aankunnen, en zullen nu langzaam gaan proberen om "ons" Barcelona lijntje op te gaan zetten. Maar voorlopig nog even genieten van Barcelona 2016, en dan (hopenlijk) volgend jaar op naar Barcelona 2017 !!

 

Datum: 25-06-2016

Losplaats: Bordeaux (NPO)

Afstand: 883.867 km.

 

Een druk duivenweekend, was het afgelopen weekend, met 2 marathonvluchten (Bordeaux NPO en Agen ZLU), een Dagfondvlucht vanuit Bourges, de eerste vlucht voor de jonge duiven vanuit Duffel, en ook de oude vlogen een vitesse 2 vlucht vanuit Duffel. De eerste duiven die thuis konden komen waren de duiven van de NPO middaglossing Bordeaux, aangezien de ZLU vlucht (alweer) door de weersomstandigheden niet op vrijdagochtend gelost kon worden. Toen afgelopen winter de eerste concepten van het vliegprogramma bekend werden, vielen ons gelijk een paar dingen op, gelijk beginnen met St. Vincent i.p.v een vlucht uit Agen, en Bordeaux was weer terug op het programma. Bordeaux, de vlucht waarop we een aantal jaren geleden ons debuut maakte op de marathonvluchten met onze (toen nog naamloze) "Super Ger", nu de stamvader van onze overnachtduiven. Zoals elk jaar, zetten we bij bepaalde vluchten een kruisje, en doen er alles aan om juist op die vluchten een piek momentje te hebben, en door de mooie herinneringen aan Bordeaux, en het schrappen van de vlucht Agen in het eerste weekend werd een van de kruisjes gezet bij Bordeaux op 25 juni. Een ploeg van 6 duiven werd aangewezen, en klaargemaakt voor deze vlucht. Vrijdag 24-06-2016 om 14:00 werden de duiven gelost, verwachting was dat de duiven zaterdagochtend niet voor 08:00 uur zouden kunnen komen, maar toch werd de wekker een paar uur eerder gezet, want je weet maar nooit....Om 07:44 was de eerste melding in onze afdeling een feit, en slechts op 8 km. bij ons vandaan, dus namen de spanningen nog meer toe. Anderhalf uur later, was de eerste melding in ons nic, Het was een duif van Aad Benschop uit Zoeterwoude, die om 09.23 arriveerde. Het is nooit leuk om verslagen te worden, maar toen Aad belde en zei dat deze duif voor 50% "ons" bloed heeft (duif is een jong uit een duivin die via een gekochte bon naar Aad is gegaan), maakte dat het een heel stuk minder, Bijna een uur later zagen we ineens een vale duif boven het hok, en na wat draaien viel hij om 10:20:09 op de klep, het was "de vale" (zoon van de eerder genoemde "Super Ger"), die na een goed marathon debuut vorig jaar, nu voor een hele mooie prestatie zorgde. Na het melden van de duif, (2de in ons nic), kwam hij op nummer 8 binnen bij de meldingen in de sector, na wat rekenen wisten we hoelang we nog ongeveer in spanning moesten zitten, tot het moment dat de overvlucht er niet meer overheen kon komen. En dat werd niet veel later bevestigd, door een blik op sbs6 teletekst, er was geen duif uit Noord-Holland overheen weten te komen, zodat we na "Miss Agen"  in 2013, een tweede teletekst notering op ons naam wisten te zetten. Het was een droom om ooit nog eens op teletekst te komen, en dat het dan ook nog lukt op Bordeaux, en op de vlucht waar in de winter al een kruisje bij stond maakt het helemaal af. Onze 2de duif de "296" (duivin uit "Super Ger" x "Diva" ) klokken we om 12:53, en het podium werd compleet gemaakt door de "683" (duivin, kleinkind uit "De Zwet" ), die om 14:16 arriveerde.

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging, omdat het zo'n mooie uitslag is nog wat extra links.

Klik hier voor de uitslag van de afdeling 

Datum: 25-06-2016

Losplaats: Bourges (Dagfond)

Afstand: 576.127 km.

 

Na het prachtige begin van dit duivenweekend, volgde de (eerste echte) dagfondvlucht vanuit Bourges. Een ploeg van 20 duiven was door ons samengesteld (programma duiven en een aantal overnacht jaarlingen), en die konden zaterdag om 07:30 beginnen aan deze ruim 576 km. De eerste verwachtingen waren (bleek later) een beetje te positief, want er werd een aankomst verwacht tussen half  3 en 3 uur. Even na half 4, melde zich onze eerste duif, Ik heb in de laatste jaren heel wat duiven thuis zien komen van een dagfond vlucht, maar zo hard als deze duif aankwam, gaf een goed voorgevoel, en had ik (volgens mij) nog nooit eerder mee gemaakt. Het was "Green Arrow", vorig jaar onze beste vitesse duif, maar omdat een volle broer van hem, onze beste dagfond duif was, besloten dat hij het in 2016, ook daar maar moest laten zien. Nadat we de duif hadden gemeld , bleek het de eerst gemelde duif te zijn in de vereniging. Daarna moesten we wachten tot 15:50, tot onze tweede duif zich melde, het was de als 2de getekende duivin "291", het podium werd compleet gemaakt door de 2de duivin van vandaag, de "120", die op haar dagfond debuut dus (ook) op het podium mocht plaatsnemen. Het bleek een hele mooie vlucht te worden voor ons, het podium in de vereniging is namelijk hetzelfde als "ons" podium, We beginnen in de vereniging dus met de plekken 1,2 en 3 !! En spelen er 7 bij de eerste 20. Alsof dat nog niet genoeg was, bleek later op die avond, dat we met "Green Arrow" ook nog een eerste in ons samenspel speelde (tegen 1032 duiven).

 

Een waanzinnige duivendag, die we niet snel (lees nooit) zullen vergeten, met een teletekst notering op Bordeaux, en een eerste in het samenspel op Bourges. Maar dit duivenweekend was pas op de helft, er volgde nog meer vluchten. De jonge duiven en een aantal oude stonden nog in Duffel, waar op zaterdag niet gelost kon worden, en de duiven van de ZLU vlucht stonden nog in Agen, waar ook op zaterdag niet gelost kon worden.

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging 

Klik hier voor de uitslag van samenspel midden holland west

Datum: 26-06-2016

Losplaats: Zevenbergschenhoek

Afstand: 46.821 km.

 

Het word normaal om tegenwoordig het verslag van de vluchten te beginnen met: Wegens het slechte weer...., maarja ook deze week was het (dus) weer zover. Voor zowel de jongen als de oude duiven, stond er een vlucht vanuit Duffel op het programma, maar inderdaad, daar kon zaterdag en zondag niet gelost worden, zodat ze met de duiven, dichterbij zijn gekomen. Ze kwamen deze keer wel heel dichtbij, want er werd gelost vanuit Zevenbergschenhoek, wat nog geen 50 km.is. Zondagochtend kon er dan eindelijk gelost worden, bij de oude duiven was het "le Postman" (de duif die 11 juni met een briefje aan zijn poot terug kwam uit Frankrijk) die zich om 11:20 als eerste weer in het hok melde, gevolg door "Incredibles Brother" in dezelfde minuut, wat in de vereniging goed was voor plek 2 en 3. De laatste die op het podium mocht plaatsnemen was "De Hertogin" (11:22).

 

Dit was natuurlijk een "vluchtje van niks", volgend weekend kunnen ze echt aan de bak, dan staat er een midfondvlucht vanuit Fontenay sur Eure.(464 km) op het programma.

Datum: 26-06-2016

Losp[laats: Zevenbergschenhoek

Afstand: 46.821 km.

 

Voor de jonge duiven, stond de eerste vlucht op het programma, maar zoals in het verslag hierboven te lezen valt, werd het Zevenbergschenhoek i.p.v. Duffel. Wij hadden er voor deze vlucht voor gekozen, om alleen 16 programma jongen in te korven. Het was de "916", (alias "Wil" ), die zich om 11:24 uur als eerste melde, en niet veel tijd nodig had, om binnen te komen. Deze duif, komt uit "Incredibles Brother X onze kweek duivin "361" ), de nummer 2 was de "929" ("Jannes" X "Groentje") en de nummer 3 was de "911" ("261" X "De Hertogin") Het was onze "Wil" die met deze prestatie ook de eerste was in onze vereniging.. Volgend weekend gaan de jongen duiven wederom naar Duffel, en nu maar hopen dat ze daar dan ook echt gelost kunnen worden.

Datum: 26-06-2016

Losplaats: Agen (ZLU)

Afstand: 924.824 km.

 

De tweede vlucht van het ZLU programma, was de vlucht vanuit Agen. Met 2 dagen uitstel, konden de duiven op zondag ochtend om 06:50 eindelijk gelost worden. Dat zou dus betekenen, dat als je mee wil doen, je zondagavond een duif moest draaien. Aan het eind van de middag, zag je de duiven vallen in Frankrijk, en al snel bereikten ze België. Niet heel veel later viel de eerste Nederlandse duif in Limburg. Niet dat we gelijk die illusie hebben, maar dat betekende dat wij om 19:09 uur een duif zouden moeten draaien. Dat lukte helaas niet, uiteindelijk was er zelfs geen een duif, die aan de snelheid, van die Limburgse duif zou komen. Langzaam vielen de duiven wel bij ons in de omgeving, maar hoe later het werd, hoe meer de twijfel kwam, of wij wel voor het slapen gaan een duif zouden thuis krijgen. Totdat om iets na tienen  een duif op het hok viel, uiteindelijk klokken we onze eerste duif om 22:09 uur, De duif die presteerde om in de schemer thuis te komen was de doffer "Zizou", onze eerst getekende. (kleinkind "Bart", die zelf al eens om 04:45 in het donker is geconstateerd, dus die genen geërfd van zijn opa). Maandagochtend was het om 06:01 "Sjaantje" (docher "Bart"), en als derde om 07:41 de "671" (zoon "Bart"). 

 

Op de ZLU vluchten zijn we nog een beetje aan het zoeken, wat voor soort duif, we daar het beste kunnen spelen. Deze vlucht zag je dat onze kweekdoffer "Bart" een groot aandeel had, de eerste 4 duiven waren namelijk nazaten van deze doffer. We kunnen al wel iets van onze wensenlijst halen, daarop stond, eens een duif in de avond klokken. en met de aankomst van "Zizou" is dat dus gelukt. De volgende ZLU vlucht is de klassieker Barcelona, waar wij voor het eerst aan meedoen, met 2 duivinnen. 

 

 

Datum: 19-06-2016

Losplaats: Pont St. Maxcence (midfond)

Afstand: 338.883 km.

 

In het weekend van de klassieker St. Vincent, en ons debuut op de ZLU vlucht vanuit Pau, gingen de programma duiven (6 stuks) op donderdag de mand in voor een midfondvlucht vanuit Pont St. Maxcence. Zoals gebruikelijk de laatste weken, kon er vanwege het slechte weer, ook deze week niet gelost worden op zaterdag. Dus na wederom een extra nacht mand,werden de duiven zondagochtend om 09:00 uur, gelost met een westen wind.Na ruim 4 uur vliegen, melde de eerste 2 duiven zich boven het hok, nu was het afwachten wie zich als eerste op de antenne zou melden, en de boeken in kon gaan, als eerste van het hok. Het was uiteindelijk om 13:07:22 "De Hertogin", die zich als eerste melde, wat een snelheid van 1369 mtr. per minuut  (82 km per uur) betekende. De duif met wie ze samen aan kwam vliegen, en dus de tweede plaats pakt, is de "136" een jaarlingdoffer die een aantal weken gelden nog de eerste was vanuit Nanteuil. Hij werd slechts een paar seconde later geconstateerd en wel op 13:07:25. De duif die als laatste op het podium mocht aansluiten, was "Incredible's Brother" , die arriveerde om 13:19 uur.

 

Het duurde niet lang voordat we ze alle 6 weer in het hok hadden. Helaas was het deze week niet goed genoeg, in de club pakken we plek 14 en 15, terwijl dat minimaal een plek  bij de eerste 10 a 12 had moeten zijn. Volgende week staan er 2 programma vluchten op het programma, Een dagfondvlucht vanuit Bourges , en een vitesse2 vlucht vanuit Duffel.

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging.

 

Datum: 19-06-2016

Losplaats: St. Vincent

Afstand: 1030.517 km

 

Na weken van voorbereiding, was het dit weekend, dan eindelijk zover, de eerste overnacht vlucht. Waar we andere jaren altijd begonnen met een vlucht vanuit Agen, op de eerste zaterdag van juni, was het vliegprogramma in 2016 zo, dat we begonnen met de klassieker St. Vincent. Voor deze vlucht werden 5 duiven ingekorfd, volgens ons selectie systeem (net als in het wielrennen bestaande uit  kopmannen, waterdragers (duiven die altijd prijs vliegen, maar nog nooit een echte kopprijs hebben gevlogen, en debutanten.) Als absolute kopvrouw ging onze "Deborah" als eerst getekende de mand in. Een van onze allerbeste duiven op de overnachtond, in 2015 kwam ze  o.a. 1 meter te kort voor een verdiende teletekst notering op St. Vincent.

Vlak voor de inkorving werd de 13-969, tot tweede getekende gekozen, omdat ze toch wel in gedrag liet zien dat ze er klaar voor was. De waterdragers werden "Diesel2 (doffer uit 2011) en "Kleine Meid" (duivin uit 2010), en voor de verassing kon gezorgd worden door de 12-473 (laat duivinnetje uit 2013, met ring van 2012, die overigens boven haar knie gewricht zit, zodat het lijkt alsof ze niet geringd is)  Ook deze vlucht werd  door het slechte weer, een dag uitgesteld, wat uiteindelijk nog meeviel, want de verwachting was, dat hij i.p.v vrijdagmiddag pas zondagmiddag zou kunnen worden gelost. Zaterdag om 13:00 klonk het startschot, en konden 13472 duiven beginnen aan deze voor ons ruim 1030 km. Zondagochtend iets voor 8 uur, kwam de eerste melding op internet te staan, de eerste duif in Nederland was om 07:44 geconstateerd in Breda. Op zo'n moment krijg je hoop, want dan zou er zo'n 45 minuten later ook een duif bij ons kunnen zijn. Helaas bleven er meldingen komen, en bleek  een uitslag zoals in 2015 er dit jaar niet in te zitten. Dan moet de knop even worden omgezet (wat niet altijd even makkelijk is), en moet je gewoon hopen dat alle duiven weer goed en veilig thuiskomen, en je toch nog een zo goed mogelijke notering in de diverse uitslagen weet te behalen. Om 13:39 viel de eerste duif op de klep, en gelijk werd duidelijk dat het niet de eerst getekende was, maar dat we het goed hadden gezien wat betreft de 2de getekende. Het was de (nog naamloze) "969" die als eerste het hok in Gelderswoude had bereikt. Deze duivin komt van Pieter Vreeling uit Bodegraven, waar we (vooral in het overnachtseizoen) regelmatig contact mee hebben, en zodoende in 2013 wat late jongen mee hebben geruild. Vorig jaar debuteerde ze op de overnacht, maar had toen ruim een week nodig om terug te keren vanuit Cahors, nu laat ze toch zien, dat ze het kan. Als tweede klokken wij op 14:25 een van de zogenaamde waterdragers, onze "kleine Meid" ( Dochter van "Bart" x "De Kleine Rode"), Wel op het podium, maar niet op plek 1 waar we haar verwacht hadden, mag "Deborah" plaatsnemen, die om 14:50 arriveerde .

 

Eerlijk is eerlijk, we hadden van deze vlucht meer verwacht, maar veel tijd om bij de pakken neer te zitten is er niet. De vlucht vanuit Pau is op dat moment nog onderweg, en volgende week staan er weer 2 nieuwe vluchten op het programma (Bordeaux middaglossing en Agen ochtendlossing). Ook uit deze vlucht moeten we gewoon weer de positieve dingen halen, en dan op naar de volgende vlucht.  We hebben al onze 5 duiven inmiddels weer thuis, en we hopen met de "969" weer een duif te hebben, die kan doorgroeien tot een echte kopduif, Onze kopvrouw had haar dag niet, maar we zijn blij dat ze er toch weer is, de waterdragers deden hun taak, en de "473" liet na haar debuut van vorig jaar op Cahors zien, dat ze ook een vlucht van 1000 kilometer aan kan.

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging  

Datum: 20-06-2016

Losplaats: Pau

Afstand: 1039.625 km.

 

Waar we vorig seizoen ons debuut hebben gemaakt op de marathon/overnacht vluchten van de ZLU, dit jaar besloten om op alle ZLU vluchten mee te doen, zodoende maakte we dit weekend ons debuut op de vlucht vanuit Pau. Maandag werden er 2 duiven ingekorfd. Een doffer uit 2013 ( "Maarten") en een duivin uit 2011 ("Eye"). Ook deze vlucht kon door de weersomstandigheden niet gelost worden op de geplande dag, ook de dag erna werd de vlucht uitgesteld, zodat hij i.p.v vrijdagochtend, nu op zondagochtend om 08:20 werd gelost. Het mooie van de ZLU vluchten is dat je via diverse websites de meldingen kan volgen, en zodoende de duiven steeds dichterbij ziet komen. Zo ook deze zondag. Zondagavond zag je de eerste meldingen komen in Frankrijk, maar als snel bleek dat de duiven toch een behoorlijke snelheid wisten te halend, zodat vrij snel ook de eerste meldingen in noord frankrijk en belgie een feit waren. Het werd toen spannend of er genoeg tijd was voor de duiven om voor het donker ook nederland te halen, maar dat bleek voor een aantal duiven geen probleem. Onze duiven haalden het helaas niet op zondagavond, maar er werd rekening mee gehouden,, dat ze in de buurt konden zitten. Maandagochtend vroeg maar weer kijken, maar helaas..onze duiven hadden blijkbaar meer moeite met de grote hoeveelheid regen die er sinds zondagnacht ons land was binnen gekomen. Waardoor een vroege duif er helaas niet inzat . Om 09:43 uur, viel er een duif, helemaal doorweekt op de plank, nadat hij was binnen gelopen, en zijn gummie ring was geklokt , kon onze "Maarten" (als jong gekregen van familielid Maarten Strijdhorst) weer naar zijn broedhok en naar zijn duivin toe. Op dit moment wachten we nog op "Eye", maar met de ervaring die ze heeft, hebben we er nog hele goede hoop op dat ze deze week nog binnen loopt.

 

Uitslag van Pau volgt nog, want die is nog niet bekend...

Datum: 12-06-2016

Losplaats: Peronne (Vitesse)

Afstand: 265.094 km.

 

Wederom zat het weer onze duiven niet mee, want wederom kon er (door onze afdeling ?!) niet gelost worden. 7 duiven werden er op vrijdag ingekorfd voor de laatste vitessevlucht vanuit Peronne, maar het was wachten tot zondag 11:35 uur, voordat ze aan deze 265 km. konden beginnen. Om 14:37 uur viel onze eerste duif op het dak van het hok, niet veel later, viel ze op de antenne, het bleek onze eerst getekende duivin "Dafne" te zijn, die met een snelheid van 1451 mtr. per minuut (87 km. per uur) naar huis was komen vliegen. Net als vorige week, pakt ze dus de eerste plaats van het hok, op onze tweede duif moeten we 6 minuten wachten, wel zoals verwacht onze als tweede getekende "De Hertogin", die om 14:43:14 arriveerde, maar doordat ze die voorsprong had, hadden we wel een goed gevoel over onze eerste duif. De top drie word volgemaakt door  "Incredible's Brother", die om: 14:48 zich ook weer melde.

 

Conclusie is, dat we tevreden zijn over deze (uitgestelde) Vitesse vlucht, "Dafne" pakt een mooie 5de plaats in de verenging, en misschien nog wel belangrijker, ze laat zien dat vorige week geen toeval was, maar dat ze gewoon in goed doen is (forme). Volgende week mag ze laten zien, op Pont st. Maxence of ze deze forme kan aanhouden/doorzetten.

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging

Datum: 12-06-2016

Losplaats: Pont st. Maxence

Afstand: 338.883 km

 

Na 3 dagen mand, was er eindelijk ook voor de dagfond duiven gelegenheid om los te gaan, helaas weer geen echte dagfondvlucht, want i.p.v Vierzon (570km.) werden de duiven zondagochtend om 11:00 uur gelost in Pont st. Maxence (338 km.). Wij hadden op deze vlucht 10 duiven ingekorfd, en als je onze snelheid van Peronne aan zou houden, zou dat beteken dat we iets voor de klok van 15:00 uur een duif konden verwachten. Maar, blijkbaar konden de duiven van Pont st. Maxence aan een hogere snelheid komen, want tegelijkertijd (zelfs in de zelfde seconde !!) met onze tweede duif van Peronne, viel ook onze eerste duif van deze vlucht. Het was de "Green Arrow", die om 14:43:14 uur, met een snelheid van 1518 mtr. per minuut ( ruim 91 km. per uur) naar huis was gekomen. Deze doffer was vorig jaar onze beste Vitesse duif, en is een broer van "De Groene" , wat vorig jaar onze beste dagfondduif was, vandaar dat hij dit jaar ook op de dagfond vluchten zijn kunsten mag vertonen. We hoefde niet lang te wachten op onze tweede duif, want om 14:45:26 viel onze "291"

(duivinnetje uit "The Godfather" x "Boortje") al de plank. Tijdens het melden, wisten we dat we er goed bij zaten, want toen wij melden was er nog geen duif in de verenging gemeld, terwijl wij er al twee hadden, en ook nog overvlucht hebben. Ook op duif drie, hoefde we niet lang te wachten, "De Groene" (volle broer dus van onze eerste duif vandaag) viel om 14:46:30 op de plank, en kon als laatste plaats nemen op het virtuele podium. Daarna valt er een gat van 11 minuten, en vanaf dan komen de andere duiven er goed achterna.

 

Over deze vlucht zijn we bijzonder tevreden, we pakken o.a. de plekken 1-2-3-10 in de vereniging, (teven onze eerste overwinning dit seizoen), maar ook in groter verband doen we leuk mee, een 5de, 7de, 8ste plaats tegen 153 duiven in samenspel "het groene hart", 13-17-20 in rayon van ons samenspel tegen 348 duiven, en 15-22-29 in ons samenspel tegen 609 duiven.

 

Volgend weekend staan er (als de weersverwachtingen een keer meewerken) 4 vluchten op het programma, te weten: Meer (africhting jonge duiven), Pont st Maxence (midfond), Pau (ZLU) ,St. Vincent (NPO middag lossing). Als het weer mee werkt, en de duiven zetten deze forme door, dus een mooi weekend om naar uit te kijken.

 

Klik hier voor de uitslag van  onze vereniging.

Datum: 05-06-2016

Losplaats: Menen (midfond/Vitesse??)

Afstand: 172.381 km

 

Het lijkt wel of het dit seizoen gewoon geen "gewoon" duivenseizoen mag worden. De weergoden, waren onze duiven weer niet gunstig gezind. Waar we in Nederland genoten van heerlijk zomers weer, was het dit keer ten zuiden van ons, veel minder/onbetrouwbaar. Daardoor werd de vlucht die officieel op het programma stond van ruim 460 km, ingekort tot 338 km, en toen daar ook niet kon worden gelost zelfs tot 172 km. Uiteindelijk werd er op zondag om 14:30 uur gelost, en konden de duiven beginnen aan deze pittige vlucht, want ondanks de "maar" 170 km., was het warm, weer, en hadden ze onderweg last van storingen (onweer/regen). Nadat we duiven over zagen komen van Noord-Holland (die om 13:00uur in Menen gelost waren), snel de rekenmachine gepakt, en bleken die rond de 1170 mtr. te maken. onze verwachting was ruim gezegt tussen 16:45 en 17:00 uur. Om 17:15 uur, zagen we een duif uit de goede hoek komen, die gelijk om 17:15:06 op de plank viel, het bleek onze jaarling duivin "Dafne" (dochter van "Incredible" x "Super Kweekster") te zijn, die met een snelheid van 1044 mtr. per minuut de weg naar huis wist te vinden. Onze tweede duif volgde ruim 3 minuten later, toen was het "de Hertogin" die de tweede plaats opeiste. Nummer drie van vandaag is een jaarling overnacht duivinnetje (kleinkind "Bart" x " Lady in Red",met oude ring van 2014). die om 17:24 uur op de plank viel.

 

Over de uitslag kunnen we niet anders, dan tevreden zijn. In de vereniging spelen we 14 duiven prijs ( 2-7-12-13-16-17-19....), van de 26 ingekorfde duiven, waarvan 10 overnachtduiven, dus die forme zit er hopelijk aan te komen. Enige smetje, is dat we "Miss Cahors" (kreeg haar naam, nadat ze 1 1/2 uur los vloog op haar eerste overnachtvlucht in 2012) nog missen, toch een duivin die meestal bij onze getekende duiven zit op de overnacht vluchten. De voorbereidingen op het overnachtseizoen gaan verder, want 18-06-2016 het eerste overnacht weekend met Pau en St. Vincent komt steeds dichterbij.... Maar eerst volgende week Vierzon en Peronne nog op het programma, hopen maar dat de weergoden ons vanaf nu een beetje gunstiger  gezind zijn.

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging

Datum: 28-05-2016

Losplaats: Quievrain (Vitesse)

Afstand: 195.321 km.

 

Het eerste weekend met een dubbelle vlucht. De Vitesse vlucht zou vervlogen worden vanuit Peronne, maar door de slechte weersverwachtingen werd deze al snel zo'n 70 km. ingekort tot een vlucht vanuit Quievrain. Op deze vlucht hadden we 30 duiven mee,De 9 programma duiven, en 21 overnachters., kregen om 10:20 uur de vrijheid, en konden aan hun wedvlucht beginnen. Om 13:04 kwamen er 2 duiven (jaarling duivinnen bleek later) aan, waarbij de eerste op het dak (van het duivenhok) viel, en de andere gelijk op de klep, zo klokken wij om 13:05:04, de "120" (kleinkind "Pitbull" x "Boortje"), en 6 seconden later klokken we "Neeva2". De top 3 word compleet gemaakt door de vader van de "120", namelijk de "261". Wat bij aankomst al werd verwacht (omdat ze zo kort achter elkaar kwamen) komen we om een beetje leuk mee te doen, gewoon een minuutje of 5/10 tekort. Maar belangrijker deze vlucht was hoe komen de overnachters, die in voorbereiding zijn voor het weekend van 18 juni (St. Vincent en Pau).En van die aankomsten hebben we echt genoten, ze kwamen namelijk erg goed, en mooi aan. (genieten van een duif die aankomt, vol in de remmen gaat en dan gelijk op de klep valt, iets wat ik laatste tijd te weinig gedaan heb, omdat het alleen maar om die eerste ging).

 

In de Vereniging beginnen we met plek 23, niet goed, maar er zijn belangrijkere dingen in het leven/duivensport....en voor vandaag zelfs nog een kans op de 2de vlucht van vandaag.

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging.

Datum: 28-05-2016

Losplaats: Roye (midfond/dagfond ? ? )

Afstand: 292.288 km.

 

Het eerste weekend, met een dagfond vlucht, persoonlijk een weekend waar ik altijd naar uit kijk, omdat dit toch een beetje het begin is van de "echte" vluchten. De ploeg was al vrij snel samengesteld, en er werden afgelopen donderdag 10 duiven ingekorfd voor de dagfondvlucht vanuit Blois (550 km.) Door het verwachte weer op zaterdag waren er al afdelingen die een streep zette door hun (eerste) dagfondvlucht, andere afdelingen vlogen uiteindelijk een vlucht met een midfond afstand, terwijl er toch ook (vroeg) werd gelost in Orléans Onze afdeling besloot om terug te rijden naar Roye, en daar werden de duiven uiteindelijk zaterdag om 09:45 uur gelost. Om 14:05 viel er een duif op het dak van het huis, en daar werd in eerste instantie geen aandacht aan gegeven, omdat dat een aanvlieger moest zijn, maar 5 seconde later zag ik dat die duif toch wel heel erg leek op onze "305" , allias "De Groene", Na 1 keer roepen, kwam hij inderdaad naar beneden en viel gelijk op de spoednik, en werd geklokt op 14:06:16. Vorig jaar was dit onze beste duif op de dagfond, en nu (al was het qua afstand geen dagfond), laat hij zich weer gelijk zien. 11 minuten later, volg onze 2de duif, "The Wanderer" , en de top 3 word volgemaakt door de eerste duivin van deze vlucht, de "291".

 

Over deze vlucht kunnen we al meer tevreden zijn dan de eerste vlucht van deze dag, we beginnen met een 7de plek in de vereniging, geen uitschieter, maar wel binnen de vooraf afgesproken norm. Over 2 weken, hopelijk wel de eerste echte dagfondvlucht, waarbij we hoogst waarschijnlijk (bijna) alle programma duiven zullen inkorven, omdat we hebben besloten, dat een plek (voor de programma duiven) op het vlieghok van 2017, alleen maar te verdienen is op de dagfondvluchten van dit seizoen.

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging

Datum: 21-05-2016

Losplaats: Nanteuil (midfond)

Afstand: 350.863 km.

 

Afgelopen donderdag, werden er door ons 61 duiven ingekorfd voor de midfondvlucht vanuit Nanteuil. 18 Programma duiven en 43 overnacht duiven, waarbij we het meest nieuwsgierig waren of de duiven die voor de eerste twee overnacht weekenden op papier hebben staan, inderdaad volgens de planning  langzaam hun forme  gaan vinden. Zaterdagochtend om 09:15 werden de duiven met een zuidelijke wind gelost, dus werd er  rekening gehouden met hoge snelheden. Op internet/Facebook kon je van andere vluchten inderdaad lezen, dat snelheden van 1800/1900 mtr. p/m helemaal niet gek bleken te zijn. Onze duiven kennende wisten we dat dit niet onze vlucht zou gaan worden, want we weten dat onze duiven met zulke snelheden gewoon tekort komen. Om 12:30 uur, kwamen er 3 duiven uit het oost-noord-oosten aangevlogen, en waar er werd verwacht dat er misschien een uit dat koppeltje zou komen, en van ons was, vielen ze alle drie bij ons op de plank, en klokken we dus de eerste drie duiven in 4 seconden. 12:30:22, 12:30:23, 12:30:25. Maar ook als het zo dicht bij elkaar zit, is er een de eerste en dat was deze keer een jaarling doffer, de "136" .is een doffer uit ons kweekkoppel

"Incredible " X "Super Kweekster", als jong liet hij zich al een paar keer goed zien met 6 prijzen in de vereniging , waarvan 3 keer in de top 10. De laatste weken, zagen we dat hij eraan kwam, en vandaag was hij dan onze eerste, met een snelheid van 1795 meter per minuut (ruim 107 km. per uur). Onze tweede duif, is het nestmaatje van de "136", het is de duivin en dus het zusje van de "136", de  "137", luisterend naar de naam "Dafne", De derde duif is de grootste verassing, dat is namelijk "de 967", een overnacht duivinnetje. Na het seizoen 2013, hebben we een paar late jongen geruild met P. Vreeling uit Bodegraven, en dit is een van die duiven. Ze laat dus zien dat ze eraan komt.

 

In de vereniging spelen we 4 duiven bij de eerste 20, spelen we 9 van de 18 programma duiven in de prijzen, en weten er zelfs een aantal overnacht duiven een (goede) prijs te vliegen. Tuurlijk hadden we de eerste duif liever bij de eerste 10 zien staan, maar met plek 13,14,15,19.... hoor je ons niet klagen. Overnacht word namelijk elke week belangrijker, en het was gewoon genieten hoe de overnachters (vooral die van de eerste 2 weekenden) naar huis kwamen. Enige smetje is dat we nog een van de 61 duiven missen, het is al een ervaren doffer, die vorig jaar o.a. Perpignan heeft gevlogen, dus die zal zich wel niet te druk maken over een paar extra kilometers naar huis. Volgende week twee vluchten een Vitesse vlucht vanuit Peronne, en een Dagfondvlucht vanuit Blois, we gaan weer ons best doen om ze goed aan de start te krijgen.

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging

Datum: 15-05-2016

Losplaats: Pont de Maxence (midfond)

Afstand:338.883 km

 

De eerste midfond vlucht van 2016 werd gevlogen vanuit Pont de Maxence. Afgelopen donderdag gingen er 30 duiven van ons in de mand,  opweg naar deze Franse losplaats. Een mix van programma duiven (18) en overnacht duiven (12). Omdat het weer op zaterdag niet goed genoeg bleek, werd de eerste midfondvlucht, er gelijk een van drie nachten mand. Zondag werd er gelukkig om 08:15 gelost, en konden de duiven beginnen aan deze (bijna) 340 kilometer. Onze eerste prognose was dat er rond 12:30 wel duiven konden komen, maar die werd later na wat op internet/Facebook gekeken te hebben bij gesteld naar ongeveer 12:45. En de tijd daar tussen zou inderdaad een/de goede tijd blijken. Om 12:47 uur vlogen er twee duiven over, en wisten we dat het niet lang meer kon duren, dat was zeker zo, want een van de twee, was onze eerste duif. helaas had hij door de wind, moeite om gelijk naar beneden te komen, maar na een paar extra rondjes boven het hok, lukte het hem toch, en klokken we "The Gigant" om 12:49:54, wat goed was voor een snelheid van 1232 meter per minuut (bijna 74 km per uur). "The Gigant", is een van de programma duiven, die het op de dagfond vluchten zal moeten laten zien. Als tweede klokken we om 12:56 de "054", en de top drie word volgemaakt door "De Groene", die na zijn eerste plaats van vorige week, nu genoegen moest nemen met plek drie.

 

Nadat we deze vlucht hebben doorgesproken, is het eindoordeel dat we tevreden zijn. De eerste duif zit met zijn 7de plaats, in de top 10 van de vereniging, we draaien er (in de verenging) 11 in de prijzen (7-17-23-24-26.....), 30/11 is goed, maar wij zien dat als 18/11 (aangezien dat de programma  duiven waren), dus met zo'n percentage mag je zeker niet klagen. Volgende week staat er wederom een midfond vlucht op het programma, dus we gaan ons best weer doen, om ze zo goed mogelijk aan de start te krijgen.

 

Klik hier voor de uitslag van de verenigng

Datum: 07-05-2016

Losplaats: Laon (Vitesse)

Afstand: 281.632 km

 

Vanwege de zuid- oosten wind werden de duiven niet in Peronne gelost, maar in het meer westelijk gelegen Laon. om 09:15 klonk het startschot, en konden ze beginnen aan deze ruim 280 kilometer.

Het was "De Groene" , die vandaag om 12:04 bij ons het eerste arriveerde in Gelderswoude. met een snelheid van 1657 mtr. per minuut (bijna 100 km. per uur). "De Groene", was afgelopen jaar onze beste dagfond duif, en laat met deze prestatie zien, dat hij klaar is voor het dagfondseizoen 2016. Het was blijkbaar een echte vlucht voor de dagfond duiven, want als tweede klokken wij om 12:06 de "291", dit duivinnetje moet het ook van de dagfond vluchten hebben. De top drie word afgesloten (met wederom een duif die op de dagfond word gespeeld) door de "289" op 12:12.

 

Qua uitslagen voor ons een goede vlucht, waarbij we er 4 bij de eerste 20 draaien (namelijk op plek 2,4,16 en 18), en ook in groot verband doen we gewoon goed/leuk mee. In het rayon van ons samenspel  beginnen we namelijk op plek 13 tegen 1965duiven, en in ons samenspel met 3648 duiven in concours beginnen we op plek 37. Kortom een vlucht waar we weer wat vertrouwen door krijgen.

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging

Datum: 30-04-2016

Losplaats: Quievrain (Vitesse)

Afstand: 195.632 km.

 

Voor de tweede week oprij stond er een vlucht vanuit Quievrain op het programma. Waarbij de vraag nog was, of ze wel los zouden kunnen op zaterdag, ivm de weersvoorspellingen. Zaterdag ochtend bleek het toch een dag met goed duivenweer te worden, dus werden de duiven (waaronder 21 van ons) om 08:35 uur gelost. Waar de duiven vorige week met een (keiharde) noorden wind moesten omgaan, zat er deze week meer west in de wind (wnw/nw). Onze eerste duif melde zich om 11:20:18 op de klep, en is net als twee weken geleden "De Hertogin", die met een snelheid van 1181 mtr p/m (ruim 70 km p/u) naar huis kwam vliegen. Nummer twee en drie zaten heel kort achter elkaar, maar uiteindelijk klokte we de "291" (het laatste/enige jong wat we nog hebben uit onze "Godfather") om 11:21:26, en de nummer drie, en tevens eerste doffer, de "054" op 11:21:33. Daarna komen de duiven snel achter elkaar, wardoor we om 12:00 uur, de klep dicht konden doen, omdat ze allemaal weer thuis waren.

 

In de vereniging beginnen we met plek 24,en spelen we er ook maar eentje bij de eerste 10 % (van de ingekorfde duiven) in de vereninging wat eigenlijk niet goed genoeg is, Maar wanhopen doen we zeker nog niet. Wel analyseren we natuurlijk wat goed, en wat fout is/ging. De (meeste) duiven zitten dit jaar voor het eerst op dit hok, en we weten dat dit hok (nog) niet super is, en zoals meer hokken, wacht op wat meer warmte van de zon. De duiven voelen goed aan, trainen (heel) goed, en we hebben vertrouwen in de kwaliteit van onze duiven, dus hopen dat "moeder natuur" snel met wat meer zonneschijn gaat komen.

 

Dat het met de kwaliteit van de duiven wel goed zit, blijkt ook uit het feit, dat een zoon uit "Incredible" x "Super Kweekster", die als jong naar de familie Sebel (spelend onder de naam Tineke Sebel), is gegaan, daar in zijn eerste jaar gelijk duifkampioen natoer werd, en het jaar daarop goede jongen gaf.

Dit jaar heeft hij bij hun op de kweek gezeten, en pas sinds kort hebben ze hem weer rond vliegen, en met een paar korte lapvluchtjes in vliegconditie gebracht. Deze vlucht vanuit Quievrain (bijna 200 km), was zijn eerste vlucht, na een hele winter binnen zitten/kweken, en gelijk laat hij weer zien wat hij in zijn mars heeft, en vliegt gelijk prijs in de vereniging.

 

p.s. volgende week i.v.m. vakantie geen wedstrijd verslag.

 

Klik hier voor de uitslag van onze vereniging

Datum: 23-04-2016

Losplaats: Quievrain (Vitesse)

Afstand: 195.362 km.

 

Qua weer een hele andere vlucht, dan de vluchten die we tot nu toe hadden gehad. Een stevige noorden wind zorgde ervoor dat de snelheden niet rond de 100 km p/u lagen, maar (bij ons) slechts rond de 64 km. p/u. Zaterdagochtend om 10:15, vertrokken de duiven, waarvan 58 van ons, aan deze 195 km, met de wind op de kop.  

 

Dat ze de gehoopte 1200 mtr p/m niet zouden halen werd al snel bekend, want volgens die voorspelling zouden we dan rond 12:50 uur een duif moeten hebben. Uiteindelijk werd het om 13:17:28, de "261", die als eerste over de antenne liep. Deze doffer komt uit onze Kwekers "Pitbull" x "Boortje". Als tweede klokken we een minuutje later "Incredible's Brother", de top drie word volgemaakt door de eerste duivin van vandaag "de 120" ( een dochter van de winnaar van vandaag), die daar weer 13 seconde achteraan kwam. Uiteindelijk kwam om 16:30 uur nummer 57 v.d. 58 ingekorfde duiven, en is er (op dit moment) dus nog een (overnacht) duif onderweg.

 

Niet goed, maar wel tevreden, dat is de conclusie van deze vlucht, nadat we hem wat beter hebben geanalyseerd. In het begin was er (vooral bij mij) behoorlijke teleurstelling, omdat we gewoon te laat begonnen, en het verloop niet was zoals gehoopt. Maar uit elke vlucht moet je de slechte, maar ook zeker de goede punten halen, en weer een plan maken voor de volgende week/rest van het seizoen. Een van de positieve punten is, dat het prijspercentage in de verenigingsuitslag (heel) goed is, al zou je dat niet zeggen als je ziet staan 58/9, maar al zou er staan 20/9. En zo moeten we de uitslag bekijken, want er waren 20 programmaduiven mee, en die beoordelen we op prijzen. Een ander positief punt is dat de (overnacht) duiven, een keertje heel diep hebben moeten gaan, en dat is in de voorbereiding naar het overnachtseizoen zeker niet nadelig. Op naar volgende week, dan staat wederom Quievrain op het programma, maar zoals het eruit ziet, met een westen wind, dus weer een hele andere vlucht.

 

Klik hier voor de uitslag van onze vereniging

Datum:16-04-2016

Losplaats: Asse-Zellik (Vitesse)

Afstand: 135.397 km.

 

Vlucht twee van het programma kwam vanuit Asse Zellik. Deze week werden er door ons 22 duiven ingekorfd. De duiven werden i.v.m de mindere weersverwachtingen al vrij vroeg gelost. Om 09:00 uur, vertrokken ze met een wzw wind aan de ruim 135 km. Om 10:20 uur, kwam onze eerste duif, vanuit het oosten, dus door de west in de wind toch die kant op gedreven. De eerste van vandaag, is "De Hertogin", een duivin uit 2015, die we via een bonnetje hebben gehaald bij B de Hertog, in Bleiswijk. Met een snelheid van ruim 101 km. per uur, goed voor een mooie 7de plek in de vereniging. Duif 2, en 3 klokken we exact in dezelfde seconde, namelijk op 10:23:16,uiteindelijk was het "De Groene" (onze beste dagfond doffer van vorig seizoen), die de "054" net even iets te snel af was.

 

Over deze vlucht zijn we tevreden met het resultaat. Een (mooie) top 10 notering in de vereniging, geen achterblijvers, en een prijs percentage van 7 prijzen met 20 programmaduiven (de andere 2 waren overnachtduiven). We gaan ons best weer doen, om ze volgende week weer goed, gezond en gemotiveerd in de mand te doen, en dan kruipen we met een vlucht van Quievrain (waaraan we met een doffer , die we helaas niet meer hebben, goede herinneringen hebben) naar de 200 km grens, en zoals het er nu naar uitziet met een noorden wind.

 

Klik hier voor de uitslag van onze vereniging

Datum: 09-04-2016

Losplaats: Duffel (Vitesse)

Afstand: 110.235 km.

 

De eerste vlucht voor de punten zit er ook weer op. Afgelopen vrijdag 66 duiven (programma + overnacht duiven) ingekorfd, die zaterdagochtend om 10:15 konden beginnen aan deze eerste Vitesse vlucht. Met de wind in de staart wisten we, dat we als we mee wilden doen tussen 10:15 en 10: 20 zeker wel een duif moesten hebben. We hadden die duiven zeker, alleen ze tellen pas als je ze geklokt hebt, en dat was helaas niet zo. Rond 10:18, zagen we ineens 4 duiven boven ons, toen wisten we al, dat dat meestal geen goed nieuws is, want dat kost tijd met binnenkomen, en ons hok is niet van die kwaliteit dat we 4 supers tegelijkertijd klokken. Als we er een voorop krijgen, dan weten we vaak dat dat wel goed teken kan/zal zijn. Nu klokken we om 11:21 "Incredible's Brother", die met een gemiddelde snelheid van ruim 100 km p/u (1668 mtr p.m) naar huis is komen vliegen. Zo was hij na zijn derde plek vorige week, nu dus de snelste van ons hok. als 2de klokken we 8 seconde later "The Wanderer" , deze doffer uit 2012, is vorig jaar opgeven in Duitsland en heeft daarna nog een reis door (vogelopvang centra's) Friesland gemaakt, voordat we hem eindelijk terug hadden. Als derde klokken we 27 seconde daarna de "261", een zoon uit onze kwekers "Pitbull" x "Boortje".

 

We draaien vandaag 11 duiven in de prijzen in de vereniging, dat lijkt natuurlijk op het eerste gezicht veels te weinig, maar op deze vluchten kijken we alleen naar de programmaduiven, want de overnachters gaan alleen mee voor de kilometers. En als je de uitslag dan bekijkt, dan spelen we er 7 van de 23 in de prijzen, hetzelfde percentage als vorige week. Enige verschil is dat we er vorige week nog 2 in de top 10 hadden, en nu beginnen op plek 20. Op naar volgende week, wanneer de programma duiven gaan voor een vlucht vanuit Asse-Zellik.

 

Klik hier voor de uitslag van onze vereniging.

Datum: 02-04-2016

Losplaats: Meer (africhting)

Afstand: 68.343 km.

 

De eerste (africhtings) vlucht van 2016 zit er inmiddels ook weer op. Zoals altijd een vluchtje vanuit Meer. Het was toch nog even wachten, totdat de duiven uiteindelijk gelost werden, maar om 12:00 uur werd dan (eindelijk) het startsein voor seizoen 2016 gegeven, en begonnen o.a. onze 24 (programma) duiven aan deze vlucht. 

2 Duivinnen kwamen vlak achter elkaar aan, maar  werden nog wat opgehouden met binnenkomen, door de doffer, die als derde arriveerde. Maar er kan er altijd maar een de eerste zijn, en deze week is dat om 12:48:41 onze jaarling duivin "Neeva2". Neeva2 komt zoals veel duiven in het programmahok uit onze kweekkoppel "Incredible" X "Super Kweekster", en vloog als jonge duif een 15de en 21ste in clubverband. Met deze vlucht tekent ze voor haar eerste (en hopelijk niet laatste) top 10 notering. Een mooie 4de plek in de club tegen 306 duiven. Als 2de klokken we om 12:49:26 wederom een jaarling duivin, en wel onze beste jonge duif van 2015 ( 5 keer top 10 in clubverband) de "120", die ook dit seizoen weer begint met een top 10 notering in de club, en plek 9 voor zich opeist. De top 3 word compleet gemaakt door de eerste doffer, de nestor en senior van het programmahok "Incredible's Brother".

 

Uiteindelijk draaien we in de vereniging 8 van de 24 duiven in de prijzen, waarvan 2 in de top 10, en sluiten we deze laatste test in de voorbereiding dus met een goed gevoel af. Op naar volgende week, als de eerste Vitesse vlucht vanuit Duffel op het programma staat.

 

Klik hier voor de uitslag van onze vereniging

Klik hier voor het lezen van de reportage.
Klik hier voor het lezen van de reportage.