Datum:24-06-2017

Losplaats: Agen (NPO Middag (?) lossing

Afstand: 925.756

 

Op de tweede overnacht vlucht van het seizoen, kregen we door de slechte weersomstandigheden te maken, met een uitgestelde vlucht. Waar er vrijdagmiddag geen kansen om te lossen werd gezien, werd dat wel zaterdagochtend om 10:45 uur (dus eigenlijk geen sprake van een middaglossing ! Wij hadden op deze vlucht 12 duiven mee, 4 (redelijk) ervaren duiven, en voor de rest allemaal debutanten op de overnacht/marathon vluchten. Hopelijk kon deze ploeg, de kater die we overhielden van vorige week op St. Vincent, bij ons wegnemen. Zondagochtend (heel) vroeg, vielen de eerste duiven in onze regio, Er waren dus duiven die geen rust hebben genomen, maar de nacht gewoon hebben doorgevlogen, en zelfs midden in de nacht ariveerde. Wij moesten wat meer geduld hebben. Om 07:45 uur, arriveerde namelijk onze eerste duif. Niet een van de duiven die je vooraf verwacht zou hebben, maar een van de jaarlingen. Het voordeel van zo'n onervaren ploeg, is dat je ook weleens positief verras kan worden. De eerste duif van ons, is een blauwe jaarling doffer, uit ons kweekkoppel "De Zwet" x "Miss Cahors". Lang hoefden we niet te wachten, op onze tweede duif, om 07:58 arriveerde we de duif die we als eerste hadden verwacht "De Vale" ("Super Ger" x "Lady in Red") vorig jaar nog teletekst op Bordeaux/Agen, en vandaar dat hij als eerste getekende de mand in ging. Onze nummer drie, was om 08:20 wederom een debutant , het was de " 831" een laat jong uit 2015, uit een doffer van P. Vreeling Bodegraven en onze "De Schim" (het nestmaatje van "De Vale", en op deze vlucht onze nummer 4). Over het verloop van deze vlucht kunnen we tevreden zijn, want van de 12 ingekorfde duiven, zaten er al (vrij) snel weer 11 in het hok. En dat met zo'n onervaren ploeg, dus dat bied weer hoop voor de toekomst. 

 

Klik hier voor de uitslag van het Samenspel, midden Holland west

Datum: 24-06-2017

Losplaats: Duffel (vitesse jonge duiven)

Afstand: 110.235 km

 

De eerste (echte) jongen duiven vlucht van dit seizoen kwam vanuit het Belgische Duffel. Wij hadden besloten om alleen met programma duiven mee te doen, dus werden er vrijdag 22 duiven ingekorfd. Zaterdagochtend werden ze al om 07:50 gelost, omdat het (blijkbaar) goed genoeg was om te lossen. Het werd een hele rare vlucht, met (heel) veel bewolking en regenbuien, maar om 09:12 arriveerde ons eerste jong. Het was een jong (17-750), gekweekt uit onze "Red Ferrari"  (nog geen tijd gehad om het jong zelf op de foto te zetten, dus vandaar de foto van zijn vader). Onze nummer twee en drie arriveerde om 09:15, maar het was de 17-793 (jong van "Bami Goreng"), die net iets eerder binnen was. De nummer drie was de 17-761 (kleinkind "Gladiator" ). Daarna volgde de duiven zich in een rap tempo, waarmee we echt spekkoper waren, want bij collega duivenmelkers, verliep deze vlucht echt heel moeizaam. In de vereniging, draaien we er o.a. 4 in de top 10, dus voor ons een mooie/goede jongen duiven vlucht. 

 

klik hier voor de uitslag van de vereniging

Datum: 17-06-2017

Losplaats: St. Vincent (NPO middaglossing)

Afstand: 1033.864 km.

 

Eindelijk, na lang wachten, was het dit weekend dan tijd voor de eerste overnachtvlucht van 2017, enwel de klassieker St. Vincent. Een vlucht waar we hele dubbele gevoelens bij hebben. De meeste ervaringen met St. Vincent zijn helaas slecht, weinig prijzen, veel verliezen. Soms heb je van die losplaatsen, die je (duiven) op wat voor manier dan ook niet liggen. Maar de laatste jaren zijn er gelukkig ook goede ervaringen met deze losplaats, zo kwamen we 2 jaar geleden, 3 meter tekort voor een teletekst notering, en verspeelde we minder duiven, en speelde ze zelfs in de prijzen. Dus werd de angst dit jaar overboord gegooit, en werden er 8 (stonden er 10 op de planning, maar die hele rare/zware Chimay (27-05) gooide roet in het eten, daar er op die vitessevlucht 2 ervaren overnachters achter bleven) kopduiven ingekorfd. Allemaal duiven, die op elke andere marathon/overnacht vlucht bij de eerste twee getekenden zouden staan. Oftewel, geen "koekenbakkers". Vrijdagmiddag om 12:30, werden ze gelost, de algehele verwachting was, dat er geen vroege duiven zouden vallen, omdat ze de wind constant (zij) tegen zouden hebben. Tot ieders verbazing vielen er zaterdag ochtend rond kwart voor zeven twee duiven in Zeeland, zodat de spanning, en het rekenen, dan toch eerder kon beginnen, dan werd verwacht. Maar voor ons was dit de slechtste St. Vincent, uit onze duiven loopbaan... Geen van de acht duiven wist op de zaterdag het hok te bereiken, en dus de enige hoop was nog, om zo weinig mogelijk van deze ervaren duiven te verspelen. Zondag ochtend, om 06:20 arriveerde onze eerste duif, het was de als tweede getekende "274", een 3 jarige duivin rechtstreeks uit ons "superkoppel" , om 07:50 volgde nummer twee, "Roxy" , een duivin uit 2011, dochter van onze teletekst duivin "Miss Agen". De hoop op toch nog een redelijk goede afloop was er nog, met deze vroege zondagochtend aankomsten, maar helaas, is het bij deze twee duiven gebleven. We spreken nog maar niet over kwijt, maar er zijn er dus nog 6 (!!) onderweg. Snappen doen we het niet, want ze stonden er echt prima op, trainden super, zaten op een goede stand.... helaas is dit ook duivensport, en moeten we verder, want dinsdag is het weer inkorven voor de overnacht vlucht vanuit Agen. 

Datum: 10-06-2017

Losplaats: Peronne (vitesse)

Afstand: 265.094 km.

Alweer de laatste vitesse vlucht van het seizoen, om toch maar iets in te korven, besloten we om onze eerste van vorige week, samen met nog 6 late programma duifjes in de mand te doen. Oftewel, net als vorige week, was het dus weer een vlucht zonder echte wedstrijd spanning, waarbij je natuurlijk altijd hoopt op die ene duif, die iets doet, wat hij/zij nog nooit eerder heeft laten zien. Om 07:45 uur, konden de duiven worden gelost, met de wind in de staart. Het was om 10:36 uur, een van de laatjes, die als eerste arriveerde, het was "Sofie" (dochter "Incredible" x "De Superkweekster") , een (heel) laat jong van 2016, dat geboren werd toen de ringen al op waren, dus vandaar een ring uit 2011 draagt. Twee minuten later, klokken we haar broer/nestmaatje, "De 159". De top drie word vol gemaakt door de "450" (kleinkind "Incredible" x "De Superkweekster" ). Zoals van te voren ook wel was verwacht, deden we in de vereniging totaal niet mee. 

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging

 

Datum: 10-06-2017

Losplaats: Vierzon (dagfond)

Afstand: 569.844 km.

 

De tweede vlucht van deze zaterdag, was een dagfond vlucht vanuit Vierzon, voor deze vlucht waren de verwachtingen een stuk hoger, dan voor de vitesse vlucht. Voor deze vlucht hadden we in totaal 25 duiven ingekorfd, te weten 10 programma/dagfond duiven, en 15 overnacht jaarlingen (duivinnen), die deze dagfond vlucht als trainingsvlucht kregen ter voorbereiding op hun marathondebuut op Agen (zlu). Om 06:30 konden ze worden gelost, en zo'n zes uur en drie kwartier later, om 13:14 uur om precies te zijn, klokken wij onze eerste duif. Net als de vorige dagfond vlucht, was "Le Postman" (zoon "Gladiator" ) ook deze keer weer onze eerste duif. Op onze tweede en derde duif hoefden we niet lang te wachten, want op 13:16 klokken we de volgende twee duiven, te weten de "291" ("Godfather" x "Boortje"), en de "959" (dochter van "Groentje"). Ook daarna, kwamen de duiven vlot achter elkaar weer thuis, zodat dit een vlucht was zonder verliezen. Ook mogen we tevreden zijn, over de uitslag in de vereniging, daar pakken we de plaatsen: 2-4-5-6-9-11-12-15-21-23-26... En als we de uitslag zelf lezen, zien we een prijs percentage van 80% ( 8 van de 10 programma/dagfond duiven in de prijzen, wij kijken alleen naar de programma/dagfond duiven, die op deze vluchten een plekje in de selectie voor 2018 moeten verdienen)

Al met al een vlucht die vertrouwen geeft, naar het verdere dagfond en overnacht seizoen. Het overnacht seizoen, wat volgende week begint met de klassieker St. Vincent.

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging.

Datum: 04-06-2017

Losplaats: Roye (vitesse, maar telt als midfond )

Afstand: 292.846 km.

 

Door het zware weekend voor de duiven van afgelopen week, was er besloten om de duiven deze week niet een vlucht te geven vanuit Pontoise, maar vanuit Roye, zodat de duiven een dag later konden worden ingekorfd.

 

Op deze vlucht werden door ons 36 duiven ingekorfd, te weten de late jongen van 2016 (die zo weer wat extra ervaring op konden doen), aan gevuld met een paar oude overnacht duiven, die in voorbereiding zijn op hun eerste marathonvlucht dit jaar, en een programma duivin. Doordat de weersomstandigheden op de vlieglijn zaterdag niet goed genoeg bleken te zijn, werd deze vlucht dus uitgesteld naar Zondag. Zondagochtend om 07:15 uur, konden ze beginnen aan deze vlucht van ruim 290 km. Het was een vreemde vlucht, waar we normaal gesproken wel een gezonde wedstrijdspanning hebben, als ze los zijn, was dat deze week totaal niet zo. Vorige week hebben we in dat zware duivenweekend onze absolute kopduif dit seizoen "Bami Speciaal" verspeeld (al blijven we natuurlijk nog altijd hoop houden.....), waardoor we niet de illusie hadden om op deze vlucht mee te doen voor de eerste plaatsen. Dat we ons geen illusies hoefden te maken bleek ook wel. Om 10:45 arriveerde onze eerste duif, het was een duivin die niet echt veel aanstalten maakte om naar binnen te gaan, en dat is als je weet wie het is, ook wel te begrijpen. Onze eerste duif was namelijk "Incredible's Daughter" ("Incredible" x "De Super Kweekster") , de duivin van "Bami Speciaal", die dus al een week op haar partner zit te wachten, en weinig motivatie had om pijlsnel naar binnen te gaan. We hadden vorige week eigenlijk besloten om haar niet meer te spelen, zodat "Bami Speciaal", elke week een duivin thuis had zitten, als hij terug kwam, maar omdat hij niet terug keerde uit Chimay, toch maar besloten om deze duivin gewoon te spelen. Als tweede klokken we om 10:49 de "450" (laat programma jong en kleinkind van "Incredible" x "De Super kweekster" ), de top drie word volgemaakt door de "160" (laat programma jong, en dochter van "Incredible" x "De Super Kweekster" ). Zodat de gehele top drie, met 2 dochters en een kleinzoon afstamt van ons kweekkoppel "Incredible" x "De Super Kweekster"  . In de vereniging beginnen we zoals verwacht te laat, en moeten we het doen met een 26ste plaats. Wel hebben we genoten van de aankomsten van de duiven, ze kwamen (bijna) allemaal alleen thuis, en ook nog eens (vrij) rap achter elkaar, kijkend naar de duiven die in de lucht prachtig draaien, en dan pijlsnel via de spoednik naar binnen snellen is als je (op het moment) niet de duif/duiven hebt zitten die mee doen voor een eerste plaats, toch echt iets waar je als duivenmelker van kan genieten.

 

klik hier voor de uitslag van de vereniging.

Datum: 27-05-2017

Losplaats: Chimay (vitesse)

Afstand: 228.562 km.

 

Het eerste weekend met een dubbele vlucht, te beginnen met een vitesse vlucht vanuit Chimay (er was op het laatste moment voor deze losplaats gekozen, omdat dit voor de duiven beter zou zijn vanwege de verwachte weersvoorspellingen) Op deze vlucht hadden we 15 duiven mee, 5 programma duiven, en de ploeg die over drie weken op de eerste overnacht vlucht St. Vincent ingekorfd gaat worden. Om 06:45 werden de duiven gelost. Toen om 09:12 uur (nota bene) onze overnacht duivin "Blue Lagoon" (dochter "Super Ger" x "Lady in Red") arriveerde, wist je al dat het een rare duivendag zou gaan worden, want onder normale omstandigheden, moet zo'n duif op het zo'n kort vluchtje nooit kunnen winnen van de programma duiven (en zeker niet van een duif in forme zoals "Bami Speciaal" de laatste weken laat zien). om 09:14 arriveerde onze tweede duif, en wederom niet een duif die we als tweede verwacht hadden, het was wel een programmaduif, maar een laatje van 2016, de "159" (zoon "Incredible" x "De  Superkweekster"), Dan zat er dus voor onze kopman ("Bami Speciaal") hoogstens nog een derde plek in, maar ook dat gebeurde niet, het was onze 7 jarige "Kleine Meid" ("Bart" x "De kleine rode" ), dus wederom een overnacht duivin, die om 09:25 uur met deze derde plek er vandoor ging. Het is nu zondag ochtend, en "Bami Speciaal" is er helaas nog steeds niet, helaas is het niet de enige duif, die nog onderweg is. We blijven dus voorlopig nog regelmatig (lees: heel vaak) naar de lucht kijken/staren om te kijken of (vooral) er nog duiven thuis komen.

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging.

Datum: 27-05-2017

Losplaats: Blois (dagfond)

Afstand: 551.203 km.

 

De eerste dagfondvlucht van 2017 werd vervlogen vanuit Blois, een losplaats waar voor ons een soort vloek op lijkt te liggen, want vanuit deze losplaats wisten we nog nooit echt een goede uitslag te draaien. Toch werden er op deze vlucht door ons 22 duiven ingekorfd, de duiven die het voor ons echt op de dagfond vluchten moeten laten zien, plus een aantal late jongen van 2015 en jaarlingen (allemaal doffers), die het als voorbereiding voor hun eerste overnachtvlucht (Agen) als training voor de kiezen kregen. En de duiven kregen het zeker voor de kiezen..... Om 13:29 uur arriveerde onze eerste duif, het was onze "Le Postman" (zoon "Gladiator" x "372" ), die daarmee uiteindelijk een mooie derde plaats in de vereniging wist te vliegen. Onze 2de duif is " De "Papendrechtster" (aanvlieger uit 2015), die vorig jaar ook al liet zien, dat ze zich op de dagfond vluchten het beste thuis voelt, en een mooie 5 de plaats in de vereniging behaald. De top drie word volgemaakt door "Neeva2" (dochter "Incredible" x "De Superkweekster" ), die door haar seizoen op de midfond in 2016 mocht laten zien of ze het ook de dagfond aankan, en met een zesde plek in de vereniging, lijkt ze dat dus aan te tonen. Net als op de vlucht vanuit Chimay, zijn er ook op deze vlucht momenteel nog een aantal duiven onderweg, maar de trein gaat verder, volgende week wacht er een midfondvlucht vanuit Pontoise.

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging.

Datum: 20-05-217

Losplaats: Pontoise (midfond)

Afstand: 375.643 km

 

Net zoals vorige week, stond er voor de duiven een midfond vlucht vanuit Pontoise op het programma, deze week was het de beurt aan de duivinnen (aangevuld met 2 programma doffers). Om 07:15 konden de duiven gelost worden, en beginnen aan deze midfond vlucht. Het was om 11:04 onze smaakmaker van dit seizoen (tot nu toe) "Bami Speciaal", die zich als eerste melde (met een snelheid van 1638.923 mtr. per minuut, oftewel ruim 98 km. per uur), en toen we hem melde bij de vereniging, bleek dat er nog geen andere duif gemeld was, dus qua tijd/snelheid, was het in de vereniging zoiezo een goede/vroege duif. Het bleek zelfs de snelste duif van de vereniging te zijn, zodat deze doffer nu al 2 verenigings- overwinningen (en ook nog een tweede plaats) op zijn naam heeft staan. Op onze tweede duif moeten we lang, heel lang wachten, het was "Bami Goreng" die zich om  11:23 uur melde. De Top drie word om 11:32 uur volgemaakt door de eerste duivin van vandaag,  onze "291".

 

Al met al, door de overwinning, natuurlijk tevreden met deze vlucht, min puntje was dat we te lang moesten wachten op onze tweede duif (maarja, er is altijd wel iets te zeuren). Vooral tevreden, dat gelukkig blijkt, dat de slechte vlucht van twee weken geleden dus echt een (nog steeds heel vreemd) incident is geweest. Volgende week staat de eerste dubbele vlucht op het programma, de eerste dagfond vlucht van 2017 en een vitesse vlucht,

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging. 

Datum: 13-05-2017

Losplaats: Pontoise (midfond)

Afstand: 375.643 km.

 

Gisteren stond er voor de duiven de eerste midfond vlucht van het seizoen op het programma, het werd niet Nanteuil zoals op het programma stond, maar het 25 km verder gelegen Pontoise. Het waren de doffers, die het slechte gevoel wat we hadden na vorige week moesten doen vergeten. 

 

Om 07:10 werden de duiven gelost (moest wel vroeg, anders was er door de weersomstandigheden geen mogelijkheid meer op zaterdag), en het werd een vlucht met bewolking en een zzw wind. De vraag was hadden ze meer profijt van de wind, of meer last van de bewolking/regen onderweg. Het bleek beide, de eerste duiven hadden een goede snelheid, maar het verloop van vlucht was erg traag. Onze eerste duif haalde een snelheid van 1489 mtr. per minuut, wat bijna 90 km. per uur betekend, het was "Green Arrow" , die om 11:22 uur arriveerde, en liet zien dat hij zijn vorm van vorig jaar weer aan het terug vinden is, en aangezien de dagfond vluchten bijna beginnen, lijkt zijn timing om die vorm te vinden ook goed te zijn. Op onze tweede duif ( "Le Postman") moeten we drie minuten wachten, maar zoals het bij onze gehele top drie is,is ook dit een duif die op de dagfond zijn kunsten echt kan tonen, Weer drie minuten later is het "De Groene" (onze beste dagfondduif van afgelopen 2 jaar en broer van "Green Arrow") die de top drie volmaakt. 

 

Na de teleurstelling van vorige week, was het deze week gelukkig beter, en zitten we met een elfde plaats in de vereniging, weer een beetje in de richting van hoe het zou moeten zijn. Een ander positief punt is dat de (ervaren) dagfond (en overnacht) duiven lieten zien, dat de vorm eraan zit te komen. Volgende week gaan de duiven wederom naar Pontoise, dan is het aan de duivinnen om te laten zien hoe het met hun vorm zit.

 

Klik hier voor de uitslag in de vereniging.

Datum: 06-05-2017

Losplaats: Peronne (vitesse)

Afstand: 265.094 km.

 

Deze week gingen de duiven, net zoals vorige week naar het noord-Franse Peronne. Deze keer mochten de duivinnen (aangevuld met een aantal programma doffers) het laten zien. Zodat we totaal op 48 duiven kwamen deze week. Om 08:35 werden de duiven gelost, en ze kregen het (vooral die van ons ?! ) zeker niet cadeau vandaag. Het was heel lang wachten op de eerste duif, dat zijn van die momenten, dat je heel erg gaat twijfelen, aan van alles en nog wat, maar zolang er nog geen duif is, kan het nog alle kanten op. Om 12:40, is het onze eerst getekende duif "Bami Speciaal" (die nu al voor de derde week onze eerste duif is) die zich op het hok meldt. Maar na het melden van deze duif, bleek ons vermoeden, dan toch helaas te kloppen. Waar we de afgelopen 2 weken, (heel) goed mee deden, was het deze week ineens totaal anders, geen top 3, geen top 10, nee we beginnen pas op plek 57 !! Soms is duivensport, net als het t.v. programma mindf*ck, je weet dat het niet kan (want de duif kan het, verzorging is hetzelfde, weer is nagenoeg hetzelfde), maar het gebeurd toch. Oftewel genoeg stof om samen over na te denken, en (nieuwe) plannen te maken, want het seizoen gaat gewoon door, en volgende week wacht alweer de eerste midfondvlucht. Onze tweede duif, is ook geen verrassing, het is namelijk "Bami Goreng", die om 12:47 uur arriveerde, de top drie wordt afgesloten door een duivin, de we niet in de top drie verwacht hadden, het is de "731" ( "Red Ferrari" (midfond) x "473" (overnacht) ), een duif die we gekweekt hebben voor de marathon ochtendlossingen. Volgende week gaan de doffers naar Nanteuil een vlucht van 350 km., hopelijk hebben we ze dan weer zoals we ze de afgelopen twee weken hadden....

 

klik hier voor de uitslag van de vereniging

Datum: 29-04-2017

Losplaats: Peronne (vitesse)

Afstand: 265.094 km.

 

Deze week mochten de (58) doffers aan de bak, op een vlucht vanuit Peronne. Gelukkig waren de weersomstandigheden, beter dan de voorgaande weken, zodat de duiven om 10:45 uur gelost konden worden. Hele andere omstandigheden als de voorgaande weken dus, dus waren we vooral benieuwd hoe bijvoorbeeld "Bami Speciaal" het zou gaan doen. Op dat antwoord hoefde we niet lang te wachten, want na zijn overwinning van vorige week, is "Bami Speciaal" ook deze week onze eerste duif, na precies 3 uur vliegen, viel hij om 13:45 op de klep. Op de tweede duif moesten we wel even wachten, en toen hij er eenmaal was, bleef hij vliegen, toen ook nummer drie thuiskwam besloten ze om samen nog een paar extra rondjes te doen. Op 13:54:28 klokken we de 12-450 (laat jong 2016, uit zoon "Incredible" x "Boortje") als tweede, en de 11-159 (laat jong 2016 uit "Incredible" x "De superkweekster") om 13:54:57 als de nummer drie. "Bami Speciaal" behaalde hiermee, na zijn eerste plaats in (o.a.) de vereniging van vorige week, nu een (hele) mooie tweede plaats in de verenging, 

 

Volgende week gaan de duiven wederom naar Peronne, dan zijn de duivinnen (aangevuld met een enkele programma doffer) aan de beurt.

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging.

Datum: 22-04-2017

Losplaats: Arras (vitesse)

Afstand: 233.189 km.

 

Je zou er bijna aan gaan wennen, want ook deze week konden de duiven pas halverwege de middag gelost worden. Deze week stonden de duiven voor het eerst dit seizoen in Frankrijk, het Noord Franse Arras was de losplaats deze week. Omdat de weersomstandigheden het pas toe lieten om om 14:25 uur te lossen, werd er ook besloten, om alle duiven in een keer te lossen, zodat er 42565 duiven (waarvan 48 van ons, te weten alle duivinnen aangevuld met 3 programma doffers) tegelijk het luchtruim invlogen. Door de harde N-W wind, moesten de duiven er echt voor werken, en hielden we rekening met een snelheid van 1170 (als het mee zou vallen), wat een aankomst zo rond kwart voor zes zou betekenen. Maar onze jaarling doffer "Bami Speciaal" (ja, inderdaad een broer van "Bami Goreng") had andere plannen, en viel om 17:38 uur al op de plank (1206 mtr per minuut (= 72 km. per uur), Het bleek een hele vroege duif te zijn, want niet alleen pakken we de overwinning in onze vereniging tegen 402 duiven, hij was ook de snelste van het gehele samenspel, tegen 3796 duiven. Op onze tweede duif moeten we elf minuten wachten, het was de 4 jaar oude duivin "291" die om 17:49 uur weer in het hok zat. Het podium word volgemaakt door de broer van onze winnaar, het was "Bami Goreng", die om 17:54 uur arriveerde. 

 

Deze vlucht was een grote opsteker, zeker door de totale overwinning in het samenspel. Ook zijn er op deze vlucht geen achterblijvers, want de laatste melde zich op zondagochtend weer. Wat betekend, dat de test met de late jongen (al gelijk vanaf april spelen i.p.v. op de vitesse 2 en na-tour) ook nog goed bevalt, want er zijn onder de late jongen geen grote verliezen (pas 1 op alle vluchten, en die is later ook nog gemeld door een collega duivenmelker) . 

 

Volgende week gaan de duiven naar Peronne, en dan mogen de doffers (en misschien nog een enkele programma duivin)  laten zien wat ze waard zijn.

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging.

Datum: 15-04-2017

Losplaats: Asse-Zellik (vitesse)

Afstand: 135.397 km.

 

Het geduld werd goed op de proef gesteld, want wederom was het weer, niet waarop gehoopt was. Door de (zware) bewolking, was het wachten tot de duiven om 14:45, dan toch nog op zaterdag gelost konden worden. Van ons waren er deze week 20 duiven mee, de programma duiven en een doffer die vorige week oppas dienst had op zijn net geboren kinderen... 

 

Door de frisse, en redelijk sterke W-N-W wind, was het geen vlucht met hoge snelheden, en was het ook voor ons langer wachten dan we gehoopt hadden. Het was om 16:44 uur, "Neeva2" (dochter "Incredible" x "De Superkweekster"), die zich als eerste in Gelderswoude melde. Daarna was het voor ons 8 minuten wachten voordat onze tweede duif arriveerde, het was de 5 jaar oude strijder "Spartacus" ("James Bond" x "Ciska" ) die vorige week nog thuis moest blijven om op zijn jonge kroost te passen, die om 16:52 arriveerde. De top 3 wordt volgemaakt door de winnares van vorige week "Incredibles Daughter", die om 16:54 arriveerde.

 

Het was een pittig vluchtje, maar gelukkig zijn alle 20 duiven weer thuis, want al was de uitslag niet super met een 17de plek in de vereniging, op zo'n vluchtje een van je toppers kwijt raken had erger geweest, Ook de late jongen die mee waren, hebben deze vlucht weer veel geleerd, en zijn weer een ervaring rijker. Een leuke bijkomstigheid deze vlucht was, dat we toch nog een (klein) aandeel hadden in de overwinning in de vereniging. Deze vlucht werd gewonnen door Tineke Sebel, met een duif waar voor 50% het van den Bosch bloed doorstroomt. (kleindochter "Incredible" x "De Superkweekster" )

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging.

Datum: 08-04-2017

Losplaats: Duffel (vitesse)

Afstand: 110.235 km.

 

De eerste officiële wedvlucht van het seioen 2017, is inmiddels ook vervlogen. Deze eerste vlucht was vanuit het Belgische Duffel. Voor deze vlucht hadden we bijna alle duiven ingekorfd (op de duiven na, met blessure of die op hele kleine jongen zaten) dus gingen er vrijdag 102 duiven in de mand, op weg naar Duffel. Zaterdag ochtend om 11:45 uur, werden ze gelost, en de verwachting was dat ze rond de klok van 13:00 uur, weer thuis zouden arriveren, Die verwachte tijd klopte redelijk, want om 13:05 uur klokte we onze eerste duif. Het was de jaarling duivin (en onze beste jonge duif van 2016) "Incredible's Daughter" (dochter "Incredible" x "De Superkweekster" ), die daarmee hopenlijk aantoonde dat het goede jaar als jonge duif, geen toeval was. Ruim een half minuutje later,volgde de nummer twee, "Bami Goreng", die na zijn eerste plaats vorige week, nu genoegen moest nemen met plaats twee. De top drie word net als vorige week volgemaakt door "837", die laat zien, dat ook late jongen dus gewoon de concurrentie aan kunnen met de jaarlingen. 

 

Daarna volgde de duiven, zich in een vrij regelmatig tempo naar huis, zodat we er op dit moment (zondagochtend) nog twee moeten hebben. Je zal altijd zien, dat er bij die twee een van je favoriete late jongen zit, en dat is onze "Karel", een late doffer, die opvalt door zijn bonte verschijning. 

 

In de vereniging doen we niet (echt) mee voor de prijzen, maar dat was ook (nog) niet echt te verwachten. We moeten kijken naar de positieve punten, en dat zijn er bij deze vlucht gelukkig ook weer voldoende. Zo zijn alle overnachters weer thuis, missen we nog maar twee late jongen, en zijn de programma duiven, die we verwachten, ook de betere op het hok, dus als er straks een beetje forme op het hok komt, verwachten we, dat ze wat hoger in de verenigings--uitslag zullen komen te staan.

Op naar volgende week, dan staat er voor de duiven een vlucht vanuit het Belgische Gent, op het programma.

 

Klik hier voor de uitslag van de vereniging.

Datum: 01-04-2017

Losplaats: Roosendaal (africhting)

Afstand: 68.039 km.

 

Na een lang winterseizoen, was het dan eindelijk weer tijd voor de eerste vlucht van het nieuwe seizoen 2017. Nog geen vlucht, die telt voor de punten, maar een testvlucht, om o.a. het systeem te testen, voordat het seizoen volgende week echt begint. Wij hadden voor deze vlucht 48 duiven ingekorfd, te weten de programma duiven, en de late jongen van 2016. De grootste spanning was voor ons, hoe de late jongen het zouden gaan doen, aangezien ze voor de eerste keer met de vrachtwagen weg gingen, en dus ook voor de eerste keer zo massaal los gingen. Zaterdag ochtend, leek het er, door de bewolking en de regen nog niet op, dat ze los zouden gaan, en werd er al gedacht aan een vlucht op zondag. Maar om 12:30 uur, was het gelukkig genoeg opgeklaard, zodat ze toch op de zaterdag, aan hun terugreis konden beginnen.

Om 13:11:43 uur, arriveerde onze eerste duif, het was een jaarling doffer, en wel de 16-1470920 oftewel "Bami Goreng" (Zoon uit onze kwekers "Gladiator" x "Bami" ), die daarmee een mooie 3de plek in de vereniging opeiste.Als tweede klokken we om 13:13:18 uur "De Groene" (al 2 jaar onze beste dagfond duif), en de top 3 word in dezelfde seconde, dus ook om 13:13:18, een laat (programma) duivinnetje uit onze kweker "Jannes". Daarna kwamen de andere duiven ook vlot naar huis, zodat we er op dit moment (zaterdagavond) nog 4 missen. 

 

Kortom, we kunnen tevreden zijn, over deze eerste vlucht, een jaarling voorop, daarachter een duif waar je altijd op kan rekenen (dus ook weer deze eerste vlucht van 2017), een laat jong bij onze eerste 3, en ook de (andere) late jongen kwamen goed naar huis. Volgende week, gaat het seizoen dan echt beginnen, met een vlucht vanuit Duffel. Dan zal er waarschijnlijk een grotere ploeg duiven mee gaan, omdat ook de overnachtduiven (rond de 65), hun seizoen op Duffel zullen starten.

 

Klik hier voor het lezen van de reportage.
Klik hier voor het lezen van de reportage.