Voer en bijproducten

Qua voer en bijproducten, proberen wij, zoals elke duivenmelker wel eens iets anders, om opzoek tegaan naar het ideale voer/verzorgingssysteem.

 

 

*De duiven worden gewoon ruim gevoerd in een voerbak op de grond, en eventueel in de broedbak bijgevoerd als voorbereiding op een vlucht.

 

* De duiven krijgen gewoon de gehele week dezelfde mengeling.

Natuurlijk ziet de mengeling er in april veel lichter uit, dan bijvoorbeeld in juni.

 

*Als bijproducten maken we gebruik van, snoepzaad,pinda's,tovo,grit, pikkoek,,bak allerhande en mineralen (niks bijzonders dus).

 

* Zo'n 1 a 2 keer per week word het voer met wat olie vochtig gemaakt, en word er biergist,aan toegevoegd.

 

* Dagelijks krijgen de duiven een mengeling van: bak allerhande,grit,pikkoek,mineralen,maagkiezel

 

* In het water gaat 1 a 2 dagen per week De Fles van Teurlings, en 1 dag Multivitamine .

 

 * Qua voer gebruiken we alleen maar voer uit de TQ lijn van de firma Teurlings.

 

*Ook de bijproducten zijn van de firma Teurlings.

 

 

Download hier de nieuwste folder van Teurlings
Wij zijn al jaren naar volle tevredenheid gebruikers van de TQ mengelingen en de bijproducten van Teurlings.
Folder Duif NL 2017 rev04 LOWRES.pdf
Adobe Acrobat document 3.8 MB

Spelmethode en training

* We hebben altijd alleen met de doffers gespeeld, maar na een geslaagde proef in 2012, word er vanaf dat moment dus met beide geslachten gespeeld.

 

* De duiven trainen 2 keer daags zo'n 1 á 1 1/2 uur.

 

*De overnacht duiven trainen tot half mei, nog maar 1 keer daags op verschillende tijdstippen (en kan ook wel eens een dag worden overgeslagen) dit om nog geen forme te krijgen.

 

* Vanaf half mei trainen alle oude duiven 2 keer daags samen, dat wil dus zeggen, zowel doffers en duivinnen, zowel programma als overnacht duiven.

 

* Zodra de jonge duiven goed wegtrekken, worden ook deze tegelijkertijd met de oude duiven losgelaten, en gaan ze dus 2 keer daags mee met de oude duiven, waardoor de oude duiven weer een "boost" krijgen, en nog weer beter gaan trainen. 

 

* in 2017 zal er gekeken worden of het verscheel maakt om ze eens wat later te laten trainen, met het idee dat ze dan ook vliegen in de avond/schemer, zodat ze misschien op een vlucht ook wat makkelijker nog even door vliegen in de avond. 

 

* duiven die (te lang) stilzitten tussen bijv. de overnachtvluchten in, worden zelf gelapt om ze in het ritme te houden.

  

* De overnachtvluchten speelden we altijd op weduwschap, maar in 2014 wat meer getest met het nestspel, zodat we tegenwoordig (bijna) alle duiven op het nest spelen..

 

 

Klik hier voor het lezen van de reportage.
Klik hier voor het lezen van de reportage.